Bozüyük Belediye Başkanı Talat Bakkalcıoğlu, Belediye personelinin sendikal değişimine, Belediyenin mali durumuna ve Belediye demirbaş listesinde bulunmayan kayıp 40 adet telefona ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

“Hiçbir personelimize sendikal değişim yönünde baskıda bulunulmamıştır”

Başkan Bakkalcıoğlu, makam odasında yaptığı konuşmasının başında Belediyedeki personelin üyesi bulunduğu sendikadan istifa ederek başka bir sendikaya geçmesine ilişkin açıklama yaptı.

Konuya ilişkin hiçbir personele baskı yapılmadığını söyleyen Başkan Bakkalcıoğlu,

“Bozüyük Belediyesi’ndeki 470 tane memur, kadrolu işçi ve özellikle Personel A.Ş.’de çalışan işçilerimizde bir sendikal değişim hareketliliği başladı.

Buradan şunu net bir şekilde kamuoyuna duyurmak isterim;Ben Belediye Başkanı olarak,bizim Belediye Meclis Üyelerimiz ve hiç kimse,hiçbir personelimize sendikal değişim yönünde baskı veya telkinde bulunmamıştır.Personelimizin kendi özgür iradeleri ile yaptığı sendikal değişim hareketlerini de saygı ile karşılıyoruz.” Dedi.

“Belediyenin borcu 25 Milyon TL”

Bozüyük ilçe Belediyesi’nin 22 buçuk ile 25 Milyon arasında borcu olduğunu söyleyen Bakkalcıoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bizim Belediyemizde de belli bir oranda borçlanma var. Ama bizler göreve gelirken böyle bir borç karşısında tepki göstermeye değil, bu kentleri yönetmeye geldik. Tabiki bu borçların tavsiyesini yapacağız, ondan sonrada şikâyetçi olmadan kentimizi yönetmeye devam edeceğiz. Belediyemizde rakam değişken olduğu içinde 22 buçuk ile 25 Milyon lira arasında bir borcu bulunmaktadır.”

“Belediyenin hiçbir birimde yapılan sözleşmenin bir sureti yok”

Başkan Bakkalcıoğlu, alım-satımı yapılan ve Belediye demirbaş listesinde kaydı bulunmayan 40 adet telefona ilişkinde açıklamalarda bulundu.

Başkan Bakkalcıoğlu konuya ilişkin konuşmasını ise şu şekilde sürdürdü:

“Tabi göreve geldikten sonra birçok konuda bizlere ulaşan çeşitli spekülatif olaylar var. Tespit ettiğimiz bir konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum. Göreve geldiğimizde Belediyenin telefon ücretlerinin sabitlenmiş çok fazla bir ücret olarak belirlendiğini gördük.

Eskişehir’deki bir ulusal telefon şebekesi ile yapılmış olan sözleşmeye göre bunun yürütüldüğünü belirledik.Belediyemiz 2018 yılı Ağustos ayı sonunda bu firma ile sözleşmesini yenilemeye gitmiş.Ama şunu gördük ki; Belediyenin hiçbir birimde bu firma ile yapılan sözleşmenin bir sureti yok.Belediyemizin elindeki demirbaşları arasına kaydedilmiş telefonların kullanım şekillerini belirledik.Ama aylık ücretleri çok yüksek gördüğümüzü düşünerek ilgili firmayı görüşmeye çağırdık.”

“İlgili firmanın bizlere gönderdiği yazışmaların suretleri elimde”

“Görüşmeler ve yazışmalar sonucunda tespit ettiğimiz bir durumu da sizlerle paylaşmak istiyorum.İlgili firmanın bizlere gönderdiği yazışmaların suretleri elimde.Buna göre;Belediyemiz bu firma ile 28 Eylül 2018 tarihinde ‘Yenileme ek tarifesi’ imzalamış.Bu imzalanan sözleşmeye bir Belediye Başkan Yardımcımız imza atmış.İçeriği konusundaki bilgilendirmeler önümüzdeki yasal sürenin sonucunda sizlerle de paylaşılacaktır.Buna göre; bir takım puan tabloları ve ona göre verilen belli promosyonların olduğunu burada görmüş bulunmaktayız.Belediye Başkan Yardımcısının imzaladığı bu sözleşmeye göre; 2 adet telefon numarasının hattı yetkili kılınmış.Ve Belediyeye bu sözleşmenin içerisinde firma ile Teknoçek ile promosyon kullanımı,ürün almak üzere belli bir miktardaki rakamı vermiş.Bu rakamlar sonra açıklanacak.Bu Teknoçek ile internet üzerinden yapılan alış-veriş ilgili imzadaki telefon numaralarından yapılmış.”

“Bu IMAİL’e ait telefon numaralarının Belediye demirbaşlarından olmadığını belirledik”

“Akabinde verilen siparişle 40 kadar donanımlı telefon cihazı tarafından bu bedel karşılığı gönderilmiş.Firma bize,bu verilen cihazların IMEİ numaralarını iletti.Bu IMEİ’e ait telefon numaralarının Belediye demirbaşlarından olmadığını belirledik.

Bunun üzerine Belediyemizde bir iç soruşturma başlatılmıştır. Bu siparişi teslim alan Belediye personelinin teslim tutanağı bize iletilmiştir.Ayrıca verilen telefonların IMEİ numaraları da belirlenmiştir.”

“Yasal sürece devam etmekten yanayız”

“Bizler, geçmiş dönemlerin altını kurcalayıp bir şeyler çıkartmaya değil, ama karşımıza tüyü bitmemiş yetimin hakkını kullanırken, bir takım konular çıkıyorsa yasal sürece devretmekten yanayız. Bunun da doğru olduğuna inanıyoruz. Konu iç soruşturmaya müteakiben savcılığa IMEİ numaraları iletilerek telefonların nerede olduğunun tespiti ile yasal süreç başlatılacaktır. Bundan sonrası da Hukuka kalacaktır.”

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Başkan Bakkalcıoğlu şunlara cevap verdi:

“ 40 Telefonun haricinde başka cihazlarda var”

“Kulaklık gibi. Bunların markasından firma adına kadar elimizde ama onun ismini söylemek istemiyorum reklama girmesin.”

“110 bin ile 140 bin arasında değişen rakam olduğunu düşünüyoruz”

“Telefonların promosyon olarak rakamları sözleşmede 110 bin ile 140 bin arasından değişen bir rakam olduğunu düşünüyoruz. Buda incelemelerde çıkacak.”

“Teslim alan memurun tutanağı da var”

“Telefonların siparişi biraz önce söylediğim sözleşmeyi imzalamakla yetkili kılınan bir adet telefon numarası verilmiş Belediyeye ait.Bunlardan birisinden yapılmış.Kişileri itham etmek istemiyorum.Bir başkan yardımcımız sözleşmeyi imzalamış,bu iki telefonun kimlere ait olduğunu da biliyoruz.Teslim alan memurun tutanağı da var.Konu yargıya telim edildikten sonra bütün ayrıntılar ortaya çıkacak.”

Basın açıklaması sırasında Millet İttifakı’nın Belediye Meclis üyeleri de solanda hazır bulundular.

Editör: TE Bilişim