Bilecik Murat Hüdavendigar Ortaokulu’nda gerçekleşen LGS’de İl Milli Eğitim Şube Müdürüne sınav arasında ayrıcalık tanınarak içeriye alındığı ve çocuğu ile görüştürüldüğü iddiası ile başlatılan soruşturma çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığı’ndan ilimize müfettişlerin geldiği öğrenildi.

Geçtiğimiz Pazar günü tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de 8.sınıf öğrencileri LGS’ye girmişti. Ne var ki; Bilecik Murat Hüdavendigar Ortaokolu’nda Milli Eğitim Şube Müdürü Cuma İvrendi ve çocuğuna ayrıcalık tanındığı iddiası ile veliler ve müdür arasında arbede yaşanmış ve veliler, Vali ile Milli Eğitim Müdürüne çağrıda bulunarak sınavda çifte standart uygulandığını söyleyerek sitemde bulunmuşlardı.

İlk defa gazetemizin kamuoyuna duyurduğu ve ulusal basında da geniş yankı uyandıran olayla ilgili Bilecik Valiliği’nin konuya ilişkin inceleme başlattığı öğrenilmişti. Valilikten soruşturmaya ilişkin yapılan açıklamada, “Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 8. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen Liselere Geçiş Sınavı (LGS) kapsamında ilimiz Murat Hüdavendigar Ortaokolu’nda yapılan Liseye Geçiş Sınavı ile ilgili bazı basın yayın organlarında çıkan haberlerle ilgili olarak inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna duyurulur.” denilmişti.

Valiliğin başlattığı inceleme sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı’nın da harekete geçtiği öğrenildi. Konuya ilişkin Bakanlıktan müfettişlerin Bilecik’e gönderildiği ve olaya tanık olan velilerin görüşlerine başvurulduğu öğrenildi.

Bakanlık müfettişlerinin alınan görüşleri tutanağa aldığı ve durumun bakanlık bünyesinde geniş çaplı olarak ele alınacağı öğrenildi.

Editör: TE Bilişim