MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, Bilecik'in sorunlarını Meclis gündeminde duyurmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl, yerel ve ulusal basında yer alan 112 Acil Yardım İstasyonları meselesini bilindiği üzere AKP Hükümetini zor duruma düşürmüş, hatta bazı bakan, milletvekili ve bürokratların yakınlarının da 112 Acil Yardım İstasyonu yaptığı ile ilgili iddialar ortaya çıkmıştı.

Bilecik'te de 112 Acil Yardım İstasyonu adıyla çeşitli yerlere binalar yapılmış, ortaya çıkan iddiaların ardından bu binaların atıl şekilde durduğu görülmüş, konuyu adı geçen yerlere bizzat giden MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, basın önüne dile getirmiş ve buralarla ilgili cevap istemişti.

Bu konuyla ilgili o dönemde Şeker'in verdiği soru önergesine, Bakanlık daha yeni cevap gönderdi. Geç gelen cevapta, Bakanlığın bu konudan ciddi bir biçimde "muzdarip" olduğu ve "geçiştirmek" istediği, kullanılan üsluptaki bürokratik dile ve sorulan sorulara karşın verilen kısa cevaplara yansıdı.

Milletvekili Bahattin Şeker, tarafından verilen “112 Acil Yardım İstasyonlarına ilişkin”” soru önergesinin cevabı şöyle:

“SORU I: Ülke genelinde; çok sayıda yakın “acil yardım istasyonu” yapılması yönündeki çalışmaların olduğu ve hu konuda bakanlığınızın "böyle bir uygulaması olmadığı“, hatta nüfuzu ve ismi kullanılan kişilerin suç duyurusunda bulunduğa ve bu işi yürütenlerin menfaat elde dittikleri yönünde haberlerin çıkmasının ardından; Bilecik ilinde de aym isim ve yaklaşımla çeşitli yerlere binaların yapıldığı görülmüştür. Bilecik Irkide kaç “acil muayene istasyonu” yapılmıştır?

CEVAP 1: Bilecik ilinde toplam altı (6) adet Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu, yapılmıştır.

SORU 2: Kimler tarafından yapıldığı, ve işletildiği belli olmayan “112 acil yardım ' istasyonlarının” kaç adedi kullanıma sunulmuştur? Kuttanım hakkı konusunda kimlerle anlaşma yapılmıştır? Bu konuda yapım, kullanım ve işletim yetkisi kimden alınmıştır?

CEVAP 2: Bilecik ilinde 2 (İki) adet ASH istasyonu kullanıma sunulmuş olup, İl Sağlık Müdürlüğü ile Ferşat Grup Mimarlık Mühendislik YB İnşaat Sanayi Ticaret Limitet Şirketi arasında yapılan 02.05.2012 tarihli protokol ile kullanım balda, bina yapımı ve teslimi ‘belirlenmiştir. Protokol yapılmadan önce Bakanlığım«: Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 27 Ocak 2012 tarih ve B.10.0.TSH.0.16.01/2422 sayılı yazısı doğrultusunda işlem tesis edilmiştir.

SORU 3: Acil Yardım İstasyonu açmayı bakanlığınız, onaylamadıysa, denetlemediyse ve yetki vermediyse; bu onayları kim vermiştir? Bilecik ilinde bu binaların bulunduğu alanlarda mtişahade ettiğimiz ve incelediğimiz üzere; Acil Yardım istasyonu açma yetkisi, arazi tahsisi, ruhsat alımı, imar ve iskan sağlanması, su, doğalgaz ve elektrik aboneliklerinin bağlanması gibi işlemleri hangi kurum yürütmüştür?

CEVAP 3: Bilecik lî. Sağlık Müdürlüğünün teklifi vs Valilik Makamının 11/06/2012 tarih, 7596 sayılı ve 21.05*2012 tarih3 7091 sayılı onayları ile yapılmıştır. Bu istasyonlardan bir (1) adedi İl Sağlık Müdürlüğümüzce, bir (1) adedi de Bilecik Halk Sağlığı Müdürlüğünce teslim alınmıştır.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından teslim alman. Bilecik Merkez Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yanındaki istasyon binası ise ihtiyaca binaen Valilik Makamının 30/11/20İ. 2 tarih ve 12060 sayılı onayı ile Aile Sağlığı. Merkezi olarak hizmet vermek üzere kullanılması uygun görülmüştür. Belirtilen istasyon, Aile Sağlığı Merkezi olarak hizmet vereceği için elektrik, su doğalgaz abonelikleri Halk Sağlığı: Müdürlüğü ve Aile Hekimlerince yapılmıştır. Diğer istasyonlar henüz faaliyette olmadığından abonelikleri yapılmamıştır.

 

    


Editör: TE Bilişim