Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’nın öncülük ettiği Bozüyük Karakucak Güreş Festivali’ne ilişkin Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya Bakanlığın bu yönde çalışma yapılabileceğine ilişkin bilgi sundu.

Bozüyük İlçesi’nde 2’ncisi düzenlenen ve yıldan yıla da büyüyerek Türkiye çapında ses getirmeye başlayan Karakucak Güreş Festivali hem milli takıma hem de Türk sporuna katkı sunarken, Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya’ya festival hakkında görüş belirtti.

Bilecik’teki temasları kapsamında Vali Bilal Şentürk’ü makamında ziyaret eden Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya, ziyaret sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlarken,“Bozüyük’te 2 yıldır yapılan ve yoğun ilgi gören Karakucak Güreş Festivali’ni genişletmeyi düşünüyor musunuz? “ sorumuza “İnşallah federasyon bu konuda bir çalışma yaparsa biz de söyleriz.” Şeklinde cevap verdi.

“Karakucak Güreşleri de kısa bir sürede Türkiye’nin en iyi organizasyonu olacak”

Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirdiği kısa konuşmasında; İki yıldır Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı himayelerinde gerçekleştirilen Karakucak Güreşlerinin geniş katılımlı olması ve A Milli Takımının tamamına yakınının katılması bizleri memnun etmiştir. Karakucak Güreşleri Türk güreşinin altyapısını oluşturmaktadır. Belediye Başkanımız Sayın Fatih Bakıcı'nın alt yapıya katkısı da bizleri memnun ediyor. Programlarımızın yoğunluğundan dolayı katılım sağlayamadık. Nasip olursa bir ani program çıkmazsa üçüncüsüne iştirak edeceğiz.”dedi.

Bakan Yardımcısı Yerlikaya konuşmasının devamında ise; “Belediye başkanımızın spora desteklerinin farkındayız. Gerek kapalı spor salonu için kapalı yüzme havuzu için yoğun çabaları Spor Bakanlığımızca takdir edilmekte. Bozüyük Karakucak Güreşlerini de çok kısa bir sürede Türkiye’nin en iyi ve geniş katılımlı organizasyonu olacağına inanıyorum. Sayın başkanımıza vermiş olduğu destelerden ötürü bir kez daha teşekkür ederim. Yakın bir zamanda kendilerini ziyaret edip projeleri hakkında bilgi almak istiyorum.” İfadelerine yer verdi.

Bakan Yardımcısı Yerlikaya’yı karşılayan güreşçiler ve antrenörleri Arif Yavuz ise, ziyaretten dolayı duydukları memnuniyeti dile getirirken,bu konuda hassasiyetlerinden dolayı Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya’ya teşekkürlerini sundular.Bir dahaki Karakucak Güreş Festivali’ne davet ettiler.

Başkan Bakıcı’dan teşekkür

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı ise Bakan Yardımcısının Bilecik ziyaretlerinden dolayı memnuniyetini dile getirirken, “Sayın bakanımıza vermiş olduğu destelerden ötürü bir kez daha teşekkür ederim yakın bir zamanda kendilerini ziyaret edip projeleri hakkında bilgi almak istiyorum.” İfadelerine yer verdi.

Diğer yandan, 22-24 Şubat arası Muğla da Spor Bakanlığı’nın düzenlemiş olduğu Anadolu Yıldızlar Ligi grup Müsabakalarına;34-39 kg Mustafa Baturalp Tekin 48 kg Hüseyin Özsoy, 57 kg Turgay Ön, 68 kg Ahmet Faruk Öztürk, 75 kg Emiralp San,85 kg Ayberk Çetinkaya’nın katılım sağlayacağı öğrenildi.

Editör: TE Bilişim