Osmaneli İlçesi’ne gelerek BEBKA destekleri ile Genç Kadın Girişimcilik Kooperatifi ile İş Geliştirme Merkezi’ninde içinde bulunduğu toplamda 6 projenin açılışını gerçekleştiren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank dokuma tezgâhının başına geçerek Lefke Bezi işledi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank bizi dizi projelerin açılışı gerçekleştirmek üzere Bilecik’e gelirken ilk ziyaretini Osmaneli İlçesi’ne gerçekleştirdi.

Balaban Meydanında halka hitap eden Bakan Varank, ardından Genç Kadın Girişimcilik Kooperatifi ile İş Geliştirme Merkezi’nin açılış kurdelesini kesti.

Açılışı yapılan proje merkezlerini gezen Bakan Varank, kadın girişimcilerin ürettiği Lefke Bezi’nin çalışmasını yerinde incelerken tezgahın yanına oturdu. Yapılan işlemi çok beğenen Bakan Varank, dokuma tezgahının başına geçerken, birkaç deneme sonrasında Lefke Bezi’ni dokudu. Yapılan işin zor ve meşakkatli bir iş olduğunu belirten Bakan Varank, üretimi gerçekleştiren kadınlara çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Bakan Varank, kadın üreticilerin el emekleri ile yaptıkları yöresel ürünleri de incelerken basın mensuplarına Osmaneli’nin meşhur Avya Lokumu’ndan ikram etti.

BAKANDAN SOĞUK HAVA DEPOSU TALEBİ

Diğer yandan Belediye Başkanı Müdür Şahin Osmaneli İlçesi’nin tarımsal atılım noktasında büyük yol katlettiğini vurgularken Bakan Varank’tan Toptancı Hali’nin olduğu bölgeye soğuk hava depo yapılması isteğinde bulundu.

Başkan Münür Şahin, “Osmaneli bir taraftan sanayi ile büyürken, diğer taraftan turizm ve tabi çok önemli de bir tarım kenti. Belediye olarak toptancı halimizi yaptık ama soğuk hava deposu ihtiyacımız var. Soğuk hava deposu konusunda da inşallah bakanımızın ve BEBKA destekleri ile özellikle 5 bin tonluk soğuk hava deposunu acilen ilçemizi yapmamız değer katacak.” dedi.

Editör: TE Bilişim