İçişleri Bakanlığı, trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması ve yaya geçitlerinin kullanımını yaygınlaştırılması amacı ile “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla  tüm illerde olduğu gibi Bilecik’te de yaya öncelikli trafik eylemi yapıldı.

Trafik kazalarının önüne geçilmesi amacıyla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatı ile hayata geçirilen proje kapsamında çarşı merkezinde yaya öncelikli trafik eylemi eylem yapıldı. Yaya geçitlerinin kullanılmasının teşvik edilmesi ve sürücüler tarafından fark edilmesi, buralarda vatandaşların geçiş üstünlüğünün vurgulanmasının  hedeflendiği uygulamaya Bilecik Valisi Bilal Şentürk, Belediye Başkanı Nihat Can ve İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal ve öğrenciler de katılarak destek verdi. Ellerinde “öncelik hayatın, öncelik yayanın”,“sen dur, yaşam durmasın” yazan dövizlerle birlikte uygulamaya katılan öğrenciler de yaya geçişini önemine dikkat çekti.

Bilecik İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Şube ekipleri, eylem kapsamında sürücüleri durdurarak kampanya hakkında bilgilendirirken, yayalara geçiş hakkı sağladı. Uygulamaya katılan Vali Şentürk, “Bugün tüm Türkiye'de İçişleri Bakanlığımızın bir uygulaması olarak yayaların güvenliğini önemseyen bir farkındalık oluşturmak üzere sürücülerimize bir mesaj vermek istiyoruz. Trafik güvenliği anlamında, esas olan insan hayatıdır. Biz maalesef  kazalarda terörde kaybettiğimizden daha fazla insanımızı kaybediyoruz.

Bugün Bakanlığımızın öncülüğünde yaptığımız bu örnek uygulama ile bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Yolda öncelik yayaların diyoruz. Öncelikle yaya geçitlerinin, okul geçitlerinin olduğu yerlerde ama onların olmadığı yerlerde de karşıdan karşıya geçmek isteyen bir yaya olduğunda araç sürücülerimizin durarak önceliği  her noktada yayalarımıza vermesini arzu ediyoruz. Bu noktada hep birlikte bir bilinç oluşturmak üzere bu faaliyeti başlatıyoruz ama arkası da devam edecek. Şoför koltuğuna oturduğumuzda kendimiz de örnek olacak bir hareket tarzı benimseyerek insanlarımızın güvenliğini sağlamak istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim