BİLECİK NASIL BİR ŞANSI KAÇIRDI?

Cafer Elmas

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bilecik’te görev yaptığı kısa dönemde önemli çalışmalara imza atan ve birçok proje üreterek kamuoyunun saygısını ve sevgisini kazanan, daha sonra da Bilecik’ten Ağrı’ya Vali ve Belediye Başkanı olarak atanan Süleyman Elban’a övgü yağdırdı.

Bakan Soylu, TBMM’de gerçekleştirilen bütçe görüşmeleri sırasında süresinin dolmasına rağmen, ek süre isteyerek geçtiğimiz sene Ağrı’ya atanan Vali Süleyman Elban’ın yaptığı icraatları anlatarak duyduğu mutluluğu ifade etti. 3 yıl önce Ağrı’nın çöp dağlarından geçilmediğini söyleyen Soylu, Vali Elban dönemi için “hayalimde görsem inanmam dediğim çalışmalar yapılıyor” ifadelerine yer verdi.

Vali Elban’ın 6 bin 500 kadına istihdam sağlayacak Tekstil Kent, 600 kadına istihdam sağlayacak Spor Salonu gibi gerçekleştirdiği projelere hayranlık duyduğunu belirterek anlatan Bakan Soylu, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “47 bin 150 çocuğa 1 yılda kodlama eğitimi vermişler. Benim çocuğumun Doktor, Avukat, Hemşire olabilmesi için, PKK’lı teröristin çocuğu anasının dizinin dibinden alıp terör örgütüne meze yapmaması için bu çalışmalar hepimizi ilgilendirir.”

Bakan Soylu’nun  geçtiğimiz sene Bilecik’te Vali olarak görev yapan Ağrı Valisi Süleyman Elban ve projelerinden hayranlık duyarak bahsetmesi, Bilecik’in gelişimi açısından “nasıl bir şansı kaçırdık” yorumlarına neden oldu.

Editör: TE Bilişim