Eğitim alanında çeşitli değerlendirmeler ve istişareler yapmak üzere Bilecik’e gelen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bilecik Valiliği ziyaretinin ardından Bilecik Belediyesine bir ziyaret gerçekleştirdi.

Bilecik Belediye Başkanı Nihat Can’ın hoşgeldiniz konuşmasının ardından milli eğitimde yapılacak köklü reformlara yönelik açıklamalarda bulunan Bakan Selçuk, önümüzdeki haftalarda eğitimde kalitenin arttırılmasına  ve yol haritasına ilişkin yapılacak çalışmalarının tanıtımının gerçekleştirileceğini dile getirdi.


 

Bakan Selçuk burada yaptığı açıklamalarda, “Cumhurbaşkanımızın liderliğinde eğitim sistemimizde olumlu maanada daha önce yapılan güzel şeylerin üzerine  yeni bazı şeyler yapmak suretiyle daha da geliştime maksatlı projelerimizi devam ettiriyoruz. Önümüzdeki haftalarda okullarımızda yapısal niteliği belirleyecek olan okul profili değerlendirme adı altında bir tanıtım çalışmamız olacak. Bu çalışmada çok ayrıntılı olarak okulların ne şekilde yapılandırılacağı ve okullarımızdaki kalitenin arttırılması ile ilgili yol haritasının ne olacağını paylaşma imkanımız olacak. Daha sonra yeni bazı çalışmaları da somut olarak kamuoyu ile paylaşma imkanımız olacak. Bunlar her ay tanıtım toplantıları ile kamuoyu ile paylaşılacak. Bugün burada hem Milli Eğitim Bakanlığının genel amaçları doğrultusunda hem de Bilecik’in kendi iç  gelişimi ve planları doğrultusunda neyi nasıl yapacağımızın projeksiyon çalışmalarını ortaya koyacağız. Sonuç olarak önümüzdeki haftalarda Bilecik ile ilgili bir makroplan geliştirme konusunda da istişareler neticesinde prensip kararı almış bulunuyoruz. Bu doğrultuda da ekipler halinde buradaki incelemelerimizi derinleştirerek sürdüreceğiz. Okullar arasındaki  farklılığı  ortadan kaldıracağız,  aralarındaki dengesizliklerin eşitlenmesi  için çalışma  yapacağız” İfadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim