Temasları kapsamında ilimizi ziyaret eden Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Bilecik Belediyesi tarafından Hürriyet Mahallesinde gerçekleştirilen iftar programına katıldı.

İlk olarak Söğütte Ertuğrul Gazi türbesinin ziyaret eden Bakan Kılıç ardından Bilecik'e gelerek Şeyh Edebali türbesini ziyaret etti.

Programı kapsamında son olarak Bilecik Belediyesi tarafından Hürriyet Mahallesi Kapalı Pazar alanında mahalle iftarına katılan Bakan Kılıç burada vatandaşlarla bir araya geldi.

Bilecik Belediyesi Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirile iftar programına Vali Süleyman Elban, Milletvekilimiz Halil Eldemir, Belediye Başkanı Selim Yağcı, ilçe belediye başkanları, AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, İlçe Başkanı Serkan Yıldırım, Kadın Kolları Başkanı Ümran Erdoğan Karayiğit, Gençlik Kolları Başkanı Servet Yılmaz, daire amirleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Bilecik'te iftar programında buluştuğu mahalle sakinlerine “Bilecik’i 2023, 2053, 2071 hedeflerimizin en önemli şehirlerinden birisini görüyoruz. Geleceğimiz inşallah hep beraber oluşturacağımız 2023-2053 ve 2071 hedeflerine koşarak beraber gideceğiz' 'ifadelerini kullanan Bakan Kılıç, şunları söyledi:

“Bugün sizlerle bir arada olmak için Bilecik'teyiz. Öncelikle kuruluşun ve kurtuluşun şehri olan ve aynı zamanda misafirperverliğini bir Osmanlı misafirperverliği bir Türk misafirperverliği gibi ortaya koyan çok değerli Bilecikli hemşerilerime teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten bizleri çok güzel bir şekilde ağırladınız Allah hepinizden razı olsun. Gerçekten Bilecik Belediye Başkanımız Selim Yağcı yoğun bir tempoyla Bilecik'te yeni gelişimlere imza attı. Tabi ki Bilecik dediğimizde tarihimizin gençliğimizin 2023,2053, 2071 hedeflerimizin en önemli şehirlerinden birisini görüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koymuş olduğu 2053 ve 2071 hedeflerine buradaki gençlerimizle hep beraber inşallah Türkiye’yi taşıyacağız ve ilk günkü aşkla Sayın Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımızın koymuş olduğu hedeflere Grup Başkanımız, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ile beraber koşacağız. Teşkilatlarımız bu noktada kendilerini yenileyecekler. Yerel yönetimlerimiz eksikliklerini varsa eğer eksiklerini giderecekler. Yeni bir şevkle hizmetteki vatandaşımıza milletimize hizmetteki çalışmamız son noktasına kadar son nefesimize kadar Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında inşallah koşarak gideceğiz" dedi.

''YENİ YERİNDE YENİ BİR STADYUMU BİLECİK'E KAZANDIRACAĞIZ''

Konuşmasında, “Stadyumumuzu yine aynı yerde en iyi şekilde eskisini indirip yok edip yenisini yapacağız” ifadelerini kullanan Bakan Kılıç; ''

''Bilecik'teki yatırımların son durumuna yeni yapılan kapalı spor salonumuz, havuzumuz bu noktada tamamlandı. Yaptığımız mahalle tipi sahalarla beraber önemli bir yatırımın içindeyiz. Şimdi değerli hemşerilerim Bilecik'in merkezindeki stadyumla alakalı olarak tribünlerde artık kullanılmaz noktada olduğu konusunda bilimsel raporlarda ortada. Bizim burada yapacağımız iş belli. Burası şehrimizin merkezinde Bilecik'te tüm vatandaşlarımızın özellikle kullanımı için inşa edilmiş bir yapıdır. Artık ömrünü tamamladı. Biz bu yaz inşallah başlayacağımız yatırımla stadyumumuzu yine aynı yerde en iyi şekilde eskisini indirip yok edip yenisini en iyi şekilde Bilecik'in merkezinde bu spor alanımızı ama bu sefer aynı zamanda tribünlerin altında bireysel spor salonlarıyla beraber Bilecik'in merkezinde inşallah en kısa süre içerisinde ihya edeceğiz. Yenisini yapacağız. Burada sporcu gençlerimizde var onlara hayırlı uğurlu olsun. tabi muhtarımızda bunu takip edecek. Geleceğimiz inşallah hep beraber oluşturacağımız 2023-2053 ve 2071 hedeflerine koşarak beraber gideceğiz. Rabbim bu millet için bu devlet için bu bayrak için şehit olanlara rahmet eylesin" dedi.

SAYIN BAKANIMIZA TEŞRİFLERİ DOLAYISIYLA TEŞEKKÜR EDİYORUZ''

Belediye Başkanı Selim Yağcı ise konuşmasında Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ı böylesi güzel bir ayda Bilecik'te ağırlamaktan son derece mutlu olduğu belirterek, şunları söyledi:

''Bakanım, taşı mermer, toprağı seramik, yaprağı ipek, dirilik ve kurtuluşun beşiği, Şeyh Edebili diyarı, ata toprağı, Ertuğrul Sancağı, Bilecik'te Hürriyet Mahallesinde bir iftar programında rahmet, bereket ve mağfiret ayında Ramazan içerisindeki bir programda bizleri şereflendirmeniz, bir arada olmanın gururunu ve mutluluğu yaşıyoruz.Bu akşam bizleri kırmayarak teşrif ettiğiniz için iftarımız ve sofralarımızı şereflendirdiğiniz için hepinize ayrı, ayrı teşekkür ediyorum. Bugün Bilecik için özel ve güzel bir gün. Sayın bakanımız bizlerle birlikte iftar ediyorlar. Bizde kendileriyle iftihar ediyoruz. Bugün bereketli bir gün oldu. Rahmet ve bereket ayındayız. Ama yağmur bereketiyle birlikte geldi. İnşallah Ramazan kendine uygun şekilde yaşamayı ve sonuçlarıyla bizleri rahmet ve bereketinden faydalanmayı nasip eder. Cenabı Hak bizlerin birliği, kardeşliği hiçbir zaman bozdurmasın” dedi.

AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, böylesi güzel bir mübarek ayda Ramazan ikliminde güzel bir sofrada hep birlikte oldukları için Cenabı Allah'a şükürler ederek, “ Bugün bu güzel soframıza bizlerle birlikte ortak olan sayın bakanımıza hoş geldin diyor, bizleri yalnız bırakmadığı için şükranlarımı arz ediyorum. Cenabı Allah hep birlikte Ramazan ayını geçirmemizi ve hep birlikte sağlık sıhhat içinde Ramazan Bayramına ulaşmasını nasip etsin” dedi.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bakan Kılıç’a günün anısına çeşitli hediyeler takdim etti.

Editör: TE Bilişim