İlimize gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, DSİ tarafından yaptırılacak 7 baraj ve sulama tesislerinin toplu temel atma törenine katıldı.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen törende konuşan Bakan Eroğlu, ormanları kırsal kalkınmanın lokomotifi olarak kullanacaklarını ve bu doğrultuda 2019'a kadar 5000 köye 5000 adet kırsal kalkınma ormanı kuracaklarını söyledi. Gelir getirici bu ormanlardan Bilecik’e de yapacaklarını söyleyen Eroğlu, Bilecik’in ekonomisine katkı sağlamak için dileyen tüm muhtarlara ceviz, badem, kestane ve ipek böcekçiliğinde kullanılmak üzere dut fidanı verileceğini söyledi.

Konuşmasının sonunda DSİ’nin baraj projelerinin yüklenici firma yetkililerini sahneye çağıran Eroğlu, burada işlerin teslim tarihleriyle ilgili pazarlık yaptı. İnhisar ve Tarpak barajlarının teslim tarihi olarak 12.12. 2017 saat 12:12’nin sözünü alan Eroğlu, baraj teslimi için tarih ve saat almanın dünyada bir ilk olduğunu ve bununla gururlanılması gerektiğini söyledi.

Veysel Eroğlu, programın devamında protokol üyelerini de toplu temel atma töreni için sahneye çağırdı. Vali Ahmet Hamdi Nayir, Milletvekili Halil Eldemir, Belediye Başkanı Selim Yağcı, ilgili bölge ve şube müdürleri ile belediye başkanlarıyla birlikte sahnede hazırlanan kürsüde bulunan butonlara basıldı ve DSİ tesislerinin temelleri atıldı.

Gerçekleşen toplu temel atma töreniyle; İnhisar Çaltı Barajı, İnhisar Tarpak Barajı, Gölpazarı Demirhanlar Barajı, Pazaryeri Dereköy Barajı, Osmaneli Soğucakpınar Barajı, Söğüt Savcıbey Barajı, Bilecik Merkez Bayırköy Barajı ve Sulaması, Söğüt Savcıbey Barajı Sulaması, Gölpazarı Akçay Barajı Sulaması, Bozüyük Kocadere Islahı 2. Kısım Taşkın Koruma Tesisi, Söğüt Hamitabat Tuzaklı Köprüsü Taşkın Koruma Tesisi ve Vezirhan Köprüsü Taşkın Koruma Tesisi’nin temelleri atılmış oldu.

Bakan Eroğlu, toplu temel atma programın sonunda orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ORKÖY kredi sertifikalarını dağıtmasının ardından AK Parti il teşkilatını ziyaret etti. Bilecik Belediyesi’nin yaptığı yeni hayvan barınağının da açılışını yapan Bakan Veysel Eroğlu, daha sonra Bilecik’ten ayrıldı.

 

Editör: TE Bilişim