AK Parti Bilecik 7.Olağan İl Kongresi’nde konuşan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Dodurga’ya bu yıl içerisinde doğalgaz verileceğini söyledi.

Kongrede Dodurgalılara müjde veren Bakan Dönmez, “Dirilişin şehri, Ertuğrul Gazi’nin, Hayma Ana’nın yurdu Bilecik hizmetlerimizle mamur oldu. Kardeşlerim, 2002’de Bilecik’e enerji alanında ne kadar yatırım yapılmıştı biliyor musunuz? Sadece 1 milyon lira. 2020’nin ilk 6 ayında üstelik salgın dönemi olmasına rağmen yaklaşık 57 milyon TL yatırım yaptık. AK Parti iktidarlarıyla son 18 yılda şehrimize toplam 1,1 milyar liralık enerji yatırımı yaptık.

Bilecik’i doğal gazla 2006’da buluşturduk. Bugün Bozüyük, Gölpazarı, Osmaneli, Pazaryeri, ve Söğütlü kardeşlerimiz doğalgazın rahatlığından istifade ediyor. Bu yıl içerisinde Dodurga’ya da doğal gaz vermeye başlayacağız inşallah.

Elektrikte de Bilecik’e yakışan yatırımları ardı ardına hayata geçirdik. Bilecik hidroelektrikten güneşe ve rüzgâra kadar birçok yenilenebilir enerji santraline ev sahipliği yapıyor. Ayrıca yapımı devam eden 2 hidroelektrik ve bir rüzgâr santralimiz var. İnşallah onları da en kısa sürede tamamlayacağız.” dedi.

Editör: TE Bilişim