“YENİ DÖNEMDE ADETA DEVLETE YENİ BİR ELBİSE DİKİLİYOR”

“BİLECİK  MADENİNİN KATMA DEĞERİNİ YÜKSELTEREK SATMA ARZUSUNDAYIZ”

“DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR”

“ENERJİDE TEKNOLOJİ VE AR-GE’YE ODAKLANILACAK”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Bilecik Belediyesi Ek Hizmet binasının açılışında önemli açıklamalarda bulundu.

Yeni dönemde daha teknolojik ve Ar-Ge çalışmalarına dayanan bir çalışma yöntemi izleneceğinin altını çizen Bakan Dönmez, Bilecik’in de önemli maden sahalarından biri olduğunu vurgulayarak “Bilecik’in sahip olduğu rezervleri en ileri teknolojik imkanlarla katma değerli ürünlere dönüştürüp satmak arzusundayız” ifadelerine yer verdi.

Bilecik merkez, Bozüyük, Söğüt, Osmaneli, Bayırköy, Vezirhan, Gölpazarı ve Pazaryeri ilçelerinin doğalgaza kavuştuğunu söyleyen Dönmez, doğalgazı olmayan ilçelere de müjdeyi vererek o ilçelerin de doğalgaz çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi.

“Bilecik’in bizde ayrı bir yeri var”

Bakan olmasının ardından ilk ziyaretini  memleketi Bilecik’e yapmak istediğini söyleyen Bakan Dönmez, “ilkokula ben burada başladım, sonra eğitim öğretim hayatım İstanbul’da geçti, iş hayatımın büyük bir kısmı İstanbul’da ve Ankara’da geçti ama burayı hiç ihmal etmedik, yaz tatilini iple çekiyorduk gelip burada yaylada, bayırda gezmek için, koşmak için o yüzden Bilecik’in bizde ayrı bir yeri var. Bugün sizlere hizmet edecek Belediye ek hizmet binasının açılışını yapıyoruz. Karşınızda gördüğünüz bina 1915 yılında Sultan Abdülhamid Han tarafından yaptırıldı. Aynı mimariye sadık kalınarak ek hizmet binası yapılmış oldu. Belli ki belediyenin hizmetleri artıyor ve mekanlar artık bu ihtiyaca cevap veremez durumda. Bundan sonra inşallah hizmetler vatandaşa doğrudan ve çok daha kaliteli bir şekilde bu hizmet birimleri vasıtasıyla ulaşmış olacak."dedi.

DEVLETE YENİ BİR ELBİSE DİKİLİYOR

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile yeni bir döneme girildiğini kaydeden Bakan Fatih Dönmez, “artık daha hızlı karar alabilen mekanizmalarla yatırımla, hizmetlerin gecikmesine sebep olan bütün bürokratik engeller ortadan kalktı. Adeta devlete yeni bir elbise dikiliyor. Zaman zaman arkadaşlarla görüşüyorum, elbise bize dar geldi diyenler var, boyu kısa geldi diyenler var, onlara şu cevabı veriyorum. Elbise dar geldiyse elbiseyi genişletmeyeceğiz, siz biraz fazla çalışacaksınız elbisenin içine gireceksiniz. Boyu uzatabiliriz problem yok, ama beden genişlemesi olmayacak.


“İdare olarak hiçbir bahanemiz kalmadı”

      Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi artık idare olarak hiçbir bahanemiz kalmadı. Ülkemizdeki istikrar ve güven ortamını güçlendirecek yeni bir döneme giriyoruz. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle şahlanış ve yeniden yükseliş dönemi başlayacak. Daha icracı ve profesyonel yapılarla ekonomimizi daha da güçlendireceğiz, demokrasimizi de geliştireceğiz. Dış siyasetteki etkinliğimizde artacak, güvenliğimizi de daha sağlamlaştıracağız.

“Doğalgazı olmayan ilçelerimiz için de çalışmalar devam ediyor”

      Yapılan hizmetlerle son 16 yılda Bilecik’in çehresi değişti. Hastaneler, otoyollar, hızlı trenler, köprüler, okullarla Bilecik hergün kendini adeta yeniliyor, gelişiyor. Bilecik merkez, Bozüyük, Söğüt, Osmaneli, Bayırköy, Vezirhan, Gölpazarı ve Pazaryeri ilçelerimiz bildiğiniz gibi bu dönemde doğalgaz ile tanıştılar. Diğer şuana kadar doğalgaz götüremediğimiz yerlerimizde de ekiplerimizin çalışması devam ediyor. İnşallah ilk fırsatta oralara da bu doğalgaz nimetini götürmüş olacağız.

“Madenimizi teknolojik altyapı ile kendi maden sahalarımızda üreteceğiz”

Geçen yıl açıkladığımız milli enerji ve maden politikası ile madencilikte yeni bir dönem başlattık. Biliyorsunuz Bilecik’te ciddi bir maden sektörü var. Artık madenlerimizi sadece hammadde olarak üretmeyeceğiz. Sektörde teknoloji ve Ar-Ge merkezli bir döneme geçiyoruz. Bugüne kadar Türkiye’de çıkartılan mineraller nadir elementler ya da stratejik elementler yurtdışına satılıyor biz onu çok daha fahiş bir bedelle yurtdışından ithal ediyorduk. Artık böyle olmayacak. Madenin işlenmesi için gerekli bütün teknolojik altyapı ve yatırımları ülkemizde maden sahalarımızı nihai ürün üretecek fabrikaların kurulması şartıyla ihale etmeye başlayacağız. Bilecik’in sahip olduğu rezervleri en ileri teknolojik imkanlarla katma değerli ürünlere dönüştürüp satmak arzusundayız. Böylece hammadde üretimimizde bir birim olan kazancımızı sekize, yarı mamül olduğunda yirmi dörde katlayacağız.

“Bor eylemi kapsamında teknoloji odaklı bir döneme geçildi”

Bor cevherinde bildiğiniz gibi benzer bir adım attık. Geçen yıl açıkladığımız Ulusal Bor Eylemi kapsamında teknoloji odaklı bir döneme geçtik. Borda 1’e 200, hatta 1’e 400 bin değer katacak bir teknoloji için ilk adımı attık. Uluslararası bir firmayla anlaşmamızı yaptık. İnşallah bu yıl içinde fabrikaların temelini atacağız ve 1 yıl içerisinde de bor karbür üretimini gerçekleştirmiş olacağız. Bildiğiniz gibi dünya bor rezervlerinin yüzde 73’ü ülkemizde. Dünyadaki bor ihracatının yarısını ülkemiz kapatıyor. Artık biz sınıf atlayarak daha teknolojik ürünlere dönüşeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Bakan Fatih Dönmez,  açılış programlarının ardından Cuma namazını kılmak üzere Şeyh Edebali Türbesi ziyaretinde bulundu.

Editör: TE Bilişim