Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı hemşerimiz Fatih Dönmez, memleketi Bilecik’in Gölpazarı ilçesinde sevgi gösterileriyle karşılanırken, Kültür Sarayı’nın temel atma törenine katıldı.

Bakan Dönmez, Söğüt ilçesinde düzenlenen 739. Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenliklerinin ardından memleketi Gölpazarı’na geçti.

Bakan Dönmez, burada ilk olarak TEİAŞ 6. Bölge Müdürlüğü Gölpazarı Trafo Merkezi Kumanda Binasının açılışına katıldı. Beraberindekilerle binayı gezen Bakan Dönmez, yetkililerden bilgi aldı.

“Ertuğrulgazi’nin torunları olarak yeniden dünya sahnesine çıktık”

Bakan Dönmez, ilçe merkezinde Gölpazarı Kültür Sarayı Temel Atma Töreni öncesinde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Bugün burada Söğüt Ertuğrulgazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri vesilesiyle hemşerilerimizle buluştuk. Ertuğrulgazi’nin mirası aradan yıllar geçse de hala canlı, hala dipdiri. Bugün vesilesiyle buna bir kere daha şahit olmak bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Söğüt’te atılan tohumlar, aradan 7 asır geçmesine rağmen hala uzandığı coğrafyalara güven ve huzur veriyor. Merhum Akif’in dediği gibi, bastığımız yerler bir toprak parçası değil, çok daha ötesinde Osmanlı güneşinin doğduğu yerler. Hamdolsun o güneş hala ilk günkü gibi bütün parlaklığıyla yeryüzünü selamlıyor. Ertuğrulgazi’nin torunları olarak yeniden dünya sahnesine çıktık. Bundan sonra da Sayın Cumhurbaşkanımız sayesinde bu sahnede başrol  oynamaya devam edeceğiz inşallah. Bugün çevremizde yaşananlara baktığımızda gördüğümüz şey, birilerinin pusulasının hala eskiyi gösterdiğidir. Bizi, yırtıp attığımız haritalarla; içi boş tehditlerle, modası geçmiş ayak oyunları ile durdurmaya çalışanlara rahmetli Aliya İzzet Begoviç’in bir hatırasıyla karşılık vermek istiyorum. Saray Bosna ağır bombardıman altındayken Aliya, Başçarşı’da  büyük bir vakurla yürür. O sırada çevresine  sürekli bombalar düşer ama rahmetli merhum Aliya istifini hiç bozmadan yürümeye devam eder. Bir kadın sığındığı binanın önünden Aliya’ya seslenir: ‘Bombalar  böyle düşerken sen istifini bile bozmandan yürümeye nasıl devam ediyorsun?’ Aliya İzzet Begoviç, kadına doğru gülümseyip şu cevabı verir: ‘ Bu üzerinde çokça düşünülmüş uzun bir yürüyüştür. Hedefe yönelen bir oku kim geri döndürebilir ya da çıktığı yolda zafere bilenmiş yürekleri kimler yenilgiye uğratabilir?’ Bizler de inandık, güvendik ve Allah’ın izniyle bu kutlu yürüyüş er ya da geç hedefine ulaşacak buna inancımız tam. Gölpazarı’nı her ziyaret ettiğimde ilçemizi bir öncekinden  daha ileri noktada görmek bizleri de ziyadesiyle mutlu ediyor.

“AK Belediyeciğin yüz akı işler yapması bizleri de her zaman gururlandırmaya devam ediyor”

Hizmet yarışı ve anlayışıyla Belediyecilikte referans işlere imza atan Belediye Başkanımız Hayri Suer’in işlerini gururla izliyoruz.

Yaptığı işi gönülden yapan, herkesi kucaklayan, hiçbir ayrım yapmadan bütün vatandaşlarımıza aynı hizmeti götürmek için gecesini gündüzüne katıyor. Buna bizde şahidiz. Sizler zaten yakinen buna bize göre çok daha fazla tanıksınız. Bizlerde Gölpazarı’mız için, Gölpazarı’nın daha iyi yerlere gelmesi için Hayri kardeşimizi her zaman desteklemeye devam edeceğiz.Bugünde inşallah Kültür Sarayımızın temel atma törenini ve yapımı tamamlanan tesislerimizin açılışlarını gerçekleştireceğiz.

“Kültür Sarayı özellikle gençlerimizin yeni adresi olacak”

Kültür Sarayımızın içerisinde inşallah; nikah salonu, sanatsal eğitim faaliyetlerinin yapılacağı derslikler ve kütüphanemiz olacak. Kültür Sarayının özellikle gençlerimizin yeni adresi olacağından şüphem yok. Vatandaşlarımızın hayatına dokunacak, onların hayatlarını kolaylaştıracak her hizmet karşılığında elbette ki bizlere, ‘Allah razı olsun’ demeleri içindir. Buda bizim için büyük bir iftihar vesilesidir.

Bugün, sizlere güzel bir haberi daha paylaşmak istiyorum. Biraz öncede tesisi gezdik. Bakanlığımıza bağlı Türkiye Elektrik Üretim Anonim Şirketi eliyle Gölpazarı Transformatör Merkezi’ni hizmete aldık. Yaklaşık 40 milyon liralık bir yatırımla hayata geçirdiğimiz trafo merkezimiz hem Gölpazarı hem de çevre il ve ilçeler için alternatif besleme kaynağı olacak. Artık bundan sonra ufak bir rüzgar esti, elektrik gitti endişesi ve kaygısı olmayacak. Düğmeye bastığınızda pırıl pırıl aydınlanacaksınız, ocağa gittiğinizde doğalgazınız nasıl kesintisiz geliyorsa elektrikte bundan sonra kesintisiz ve kaliteli bir şekilde Gölpazarı’nın hizmetinde olacak.

“Bu yola milletimizle beraber çıktık”

İnşallah hep birlikte el ele ilçemizi daha nice hizmetlerle taçlandıracağız. Vatandaşlarımıza en iyisini sunmak, yaşam kalitesini artırmak ve her bir insanımıza dokunmak boynumuzun borcudur. Bütün gayretimiz vatandaşlarımızın her daim, devletimizin varlığını ve gücünü yanlarında hissetmesidir. Bu yola milletimizle beraber çıktık. Her türlü zorlukta milletimizin desteğini hep yanımızda hissettik. Elde ettiğimiz bütün başarılar milletimizin eseridir.

“TOKİ’nin ihalesini 15 Ekim’de gerçekleştireceğiz”

Gölpazarı’nda bu kadar güzel  işler yapılırken, belli başlılara değinmemekte olmaz. Bu yıl ilk defa Gölpazarı’nı TOKİ ile buluşturacağız inşallah. Vatandaşlarımızın adeta kira öder gibi ev sahibi olmalarının yolunu açıyoruz. İnşallah 15 Ekim’de ihalesi gerçekleştirilecek. Yine öte yandan 200 kişilik aş evimizi hizmete aldık. Sosyal yardım alan vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacının giderilmesi için  Belediyemiz diğer mülki idareler ile birlikte çalışmalarını aralıksız yürütüyor.

İnşallah Gölpazarı’nda ulaşılmadık tek bir kişi ,çalınmadık tek bir kapı kalmayacak.Gölpazarı yeni yapılan yolları, parkları, yenilenen meydanları, stadyumu, restore edilen tarihi mekanları, elektrik, doğalgaz ve kanalizasyon gibi altyapı ve üstyapı yatırımlarıyla bambaşka bir çehreye bürünüyor. Hayri  başkanımıza bu vesile ile bir kez daha teşekkür ediyorum. Göstermiş olduğu vefadan dolayı da ayrıca memnuniyetimi ifade etmek istiyorum.

İlçemizde hayata geçen yeni yatırımların çoğuna şehitlerimizin isimleri verildi. İnşallah şehitlerimizin isimleri, aziz hatıraları Gölpazarı’mızın en güzel yerlerinde yaşamış olacak.Bu duyarlılığından dolayı da başkanımı bir kez daha tebrik etmek istiyorum.Tevazu, samimiyet ve gayretle çalışmaya devam edeceğiz. Memleket işi gönül işidir. İnşallah birlik ve beraberlik içerisinde ilçemize hizmet sunmaya, Gölpazarı’nı geleceğe taşımaya devam edeceğiz.

“500 ile 1000 metre bir işimiz daha var”

Bildiğiniz gibi, geçtiğimiz haftalarda Karadeniz’de büyük bir keşifle  sonuçlanan bir operasyonumuz oldu. Yaklaşık 10 ay önce sismik araştırmalarına başladığımız o bölgede 14 ayın sonunda bu müjde ile bütün milletimizi buluşturmuş olduk. Şimdi orada çalışmalar devam ediyor. Şu anda yaklaşık 3 bin 500- 4 bin metrelerdeyiz. 500 ile 1000 metre bir işimiz daha var. Üçüncü katmandayız. İnşallah dualarınızı bizden eksik etmeyin. Ben hep söylüyorum, en zorda olduğumuz anlarda milletimizin duası ile ayakta kaldık, kendimizi hep diri hissettik.Bir genel müdürüm geçtiğimiz yıl sudan dolayı sıkıntı yaşayınca çağırmış çocuklarına;‘Bundan sonra her fırsatta barajlarımızı doldur diye rabbimize dua edeceksiniz’  demiş.Bu anekdotu burada ilk defa anlatıyorum. Neyse aradan bir zaman geçti biz ilk defa son 34 yılın en yağışlı sezonunu geçtiğimiz yıl geçirdik. Neredeyse bazı bölgelerde baraj kapaklarını açacak noktaya kadar da geldik. Sonra çocukları topladım, ‘Duayı kesin kızım, artık barajlarımız doldu, taşacak, bir tehlikeye maruz kalmak istemiyoruz’ dedim dedi. Bunu benimle paylaşınca dedim ki; ‘Sayın genel müdürüm duayı kesmek yok’ Şimdi duanın  yönünü başka yöne çevireceksin ki, bebelerini toplayacaksın, ‘Rabbim bize gaz ve petrol yağdır’ diye dua edecekler. Belki o bebelerin, yavruların yüzü suyu hürmetine, ama şu anda adını sanını duymadığım yüzlerce, binlerce vatandaşımızın gönülden isteyerek, arzulayarak ettiği duaların karşılığını bulduk hamdolsun. Dua zaten bir işi gönülden isteyerek çağırmak demek değil mi? Gücü yeten, fiilen gücü yettiği oranla o işin sebeplerine sarılmakla mükellef. Biz her türlü bilimsel çalışmayı sonuna kadar kullandık. Kimsenin tehdidine aldırmadık. Yeri geldi bir takım yaptırımlarla da karşılaştık şahsım dahil. Gücü yetmeyen duasıyla bize iştirak etti. Bu iş hem cesaret hem de sabır işi. Biz yapacağımız her işte cesur olmaya, yapamayacağımız işlerde de  sabırlı olmaya mahcubuz. Ben tekrar bu vesile ile Kültür Sarayımızın Gölpazarlı hemşerilerime hayırlar getirmesini diliyorum.”

Bakan Dönmez’in konuşmasının ardından Kültür Sarayı’nın temel atma töreni gerçekleşti.

  

Editör: TE Bilişim