Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, iki saat süren Bilecik ziyaretinde programda olmamasına rağmen Bilecik Belediye’sine de uğradı. Cuma namazı öncesi Belediye binasına gelen Çelik’e Başkanı Selim Yağcı, çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.
 



Göreve geldiklerinde 5 kilometre bile sıcak asfaltı olmayan bir şehirden, adım atılan her yerin sıcak asfalt ve parke olacak duruma getirdiklerini söyleyen Yağcı, Bilecik’in coğrafi zorluklarına rağmen tüm altyapı çalışmalarını gerçekleştirdiklerini söyledi. Yağcı son dönem çalışmalarından şu sözlerle bahsetti:


“Bu dönemde özellikle, şehrin kentsel dokusunu güçlendirecek, Şeyh Edebali Kültür Kongre Merkezi gibi, alışveriş merkezi gibi, spor kompleksleri gibi projeleri gerçekleştiriyoruz. Otogar ihalemizi dün gerçekleştirdik. Artık şehri çevre yoluna göre yeniden şekillendirme çalışması içerisindeyiz. Bilecik’e tarihten aldığı misyonuna uygun bir vizyonu yükleme gayreti içerisindeyiz. Önümüzdeki yıllarda Bilecik, Türkiye’de ve dünyada adından daha fazla bahsedilecek. Yatırımları gerçekleştirdik. İnşallah önümüzdeki süreç içerisinde, eksiklerimiz olan “tanınırlık” noktasında, turizm kapasitesinin arttırılması için yatırımlar yapmayı düşünüyoruz.”


Bakan Çelik, kendilerini ağırlamasından ötürü Başkan Yağcıya teşekkür etti ve;

“Bilecik bizim hem komşu ilimiz, hem de tarihi özellikleriyle son derece önemli illerimizden bir tanesi. Bilecik ilinde bu hizmetlerin gerçekleşmesi, hem altyapı hem üst yapı hizmetlerinin gün yüzüne çıkması önem arz ediyor. İnşallah çok yakın bir zamanda da belediye seçimleri var. Bu hizmetler inşallah aksamadan, aynı hızla ve halkımızın beklentilerine cevap verecek şekilde devam eder. Başarılar diliyorum.” şeklinde kısa bir konuşma yaptı.


Başkan Yağcı, ziyaretin sonunda  Bakan Çelik’e Osmanlı armalı tablo ve fincan takımı hediye etti. Bakan Çelik ve beraberindekiler 15 dakika süren ziyaretin ardından belediyeden ayrıldılar. 

Editör: TE Bilişim