Cafer Elmas

         Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, önceki gün Bilecik SGK binasının temsilii açılışını gerçekleştirdikten sonra ilimizden İznik’e  giderken virajlı olduğu bilinen Yenişehir yolundan değil Osmaneli yolundan götürüldü.

İlimizde yapımı 1.5 yıl önce gerçekleştirilen ve hizmete açılan Sosyal Güvenlik Kurumu binasının temsili açılışını yapmak üzere önceki gün ilimize gelen Bakan Faruk Çelik, Bilecik’teki temaslarının ardından Bursa’nın İznik ilçesindeki açılışlara katılmak için ilimizden ayrıldı.

Ne varki karayolu ile ilimize gelen ve yine karayolu ile İznik’e geçecek olan Bakan Faruk Çelik’in yol güzergahı Yenişehir değil Osmaneli üzerinden oldu. Osmaneli’de bir takım yol çalışmalarının olduğu belirtilse de virajlı olduğu için Yenişehir yolu tavsiye edilmedi.

Bakan Faruk Çelik, ilimizden ayrılacağı esnada Bilecik Belediyesi’nde yol güzergahı belirlenmesi yapılıyordu. Bakanın korumaları Bilecik’teki korumalardan ve yetkililerden yol güzergahını istediler. Yetkililerimiz ve siyasilerimiz yol güzergahını seçerken Osmaneli’de bir takım yol çalışmalarının yapıldığı bilgisinin geldiği öğrenildi. Buna rağmen çok virajlı diye Yenişehir yolu tercih edilmedi ve Bakan Çelik’in korumaları Osmaneli yoluna yönlendirildi. İznik sınırına kadar Bilecik korumalarının da eşlik ettiği Bakan Yenişehir değil de Osmaneli istikametinden İznik’e gönderildi.

İşin aslına bakarsanız Bilecik’te ki yetkililerin Osmaneli istikametinden değil de Yenişehir üzerinden Bakan Faruk Çelik’i göndermeleri gerekirdiki yol yapımı ile övünen iktidarın bir bakanı 2013 Türkiye’sindeki iller arasındaki karayollarının halini bir görseydi.

Belki Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ı  arayarak adeta yılan hikayesine dönen ihalesi bir yapılıp bir iptal olan Bilecik-Yenişehir yolunun rezilliğini anlatırdı.

Editör: TE Bilişim