Cumartesi günü gerçekleşen Ak Parti 5 Olağan İl Kongresine katılan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, emekli bir vatandaş tarafından protesto edildi.

Bakan Avcı, Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen kongrede konuşma yaptığı sırada, bir anda arka sıralardan önlere doğru ilerleyen Yaşar Özdemir isimli vatandaş; “Sayın Bakan, emekliye verdiğin 24 lira 80 kuruşun hesabını verin. Bu parayı biz harcayamıyoruz. Lütfen bunu da biraz gündeme alın” şeklinde bağırdı. 

Vatandaşın protestosu üzerine Bakan Avcı, “Olur, onu da konuşuruz. Hepsini konuşuruz. Emeklinin de geçmişte Türkiye’de ne çektiğini, ne yaşadığını, bugün nerede olduğumuzu da konuşuruz” cevabını verdi. Bu sırada güvenlik güçleri emekli vatandaşı salonun arka bölümüne götürdü. Burada kimlik kontrolü yapılan vatandaş daha sonra salon dışına alındı. Bir süre de burada bekletilen vatandaş tekrar salona girip bir süre durduktan sonra konferans merkezinden ayrıldı.

Mikrofon uzattığımız Yaşar Özdemir, “Benim gücüne giden konu, kendilerine 1530 lira zam yapıp, emekliye 24 lira 80 kuruşu reva gören devlet yetkilileri. Vatandaş olarak ben sadece tepkimi dile getirdim. Kimseyle bir işim yok. Bu emekli 24 lira 80 kuruşu nasıl harcar? Bunu bir düşünmek lazım. Bu parayı nasıl harcarsın? Ben harcayamadım, geri getirdim ama kıymeti yok” açıklamasını yaptı. 

Editör: TE Bilişim