Cafer Elmas


Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın köyünde köy sakinleri  hızlı tren eylemi yaptılar.

Bilecik’in Pazaryeri ilçesine bağlı Demirköy sakinleri köylerini ikiye bölen ve geliş gidiş için yol yapılmayan tren yolunda eylem yaptılar. Trenin önüne yatan ve dertlerini anlatan köylüler kendi köylerinden olan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’dan da yardım istediler.

Her türlü yola ve yetkiliye ulaştıklarını fakat bir sonuç elde edemediklerini belirten Köy Muhtarı İsmail Ünsal, köylerini ikiye bölen tren yoluna  yayalar için üst veya alt geçit istediklerini söyledi.


Muhtar Ünsal, okulların açılması ile yukarı mahalledeki öğrencilerin tren yolundan geçmek zorunda kaldıklarını, yarın hızlı tren projesinin tamamlanması ile çekilecek tel şeritler sonrası geçişin tamamen kapanacağını  ve köylü ile okula gidecek çocukların  dere yatağından  geçmek zorunda kalacağını söyledi.

Kendi köy sınırları içerisinde iki mahalle arasına ulaşmak için başka köyden dolaşılan Türkiye’deki tek köy olduklarını aktaran Köy Muhtarı İsmail Ünsal ile köy sakinlerinden Ahmet Kasap , köylüleri olan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın  desteğini ve yardımını isterken, yarın bu yolda ölecek çocukların veya vatandaşların hesabını kimsenin veremeyeceğini vurguladı.


Ahmet Yalıkaya adındaki köy sakini ise geçtiğimiz günlerde karşı mahallede bir evde yangın çıktığını itfaiyenin kısa sürede geldiğini fakat yol olmadığı için eve ulaşamayarak evin tamamen yandığını söyledi.

Köylülerin mağdur olduğunu evelerine gidecek ne araç yolunun nede yaya yolunun olmadığı için mağdur olduklarını kendi köylüleri olan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’dan destek istediklerini aktardı.

Daha sonra eylem yerine gelen jandarma ekiplerinin uyarısı üzerine köylüler olaysız dağıldılar.

Editör: TE Bilişim