Cafer Elmas

        AK Parti Bilecik İl Kongresi’ne gelen ve babacan tavırları ile partililerin gönlünü kazanan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya  sorduğumuz soru kendisini zor durumda bıraktı.

Adı AK Parti Milletvekilliği adaylığına geçen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın öz yeğeni Garanti Bankası Müdürü Hüsnü Bayrakçı da AK Parti İl Kongresi’ne gelirken dayısı Nabi Avcı’nın yanından biran olsun ayrılmadı. Salonda Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın hemen arkasında oturan Hüsnü Bayrakçı’nın Milletvekilliği adaylığını salondan ayrılıp aracına binerken Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya sorduk.

Yaklaşan genel seçimlerde adı AK Parti’den Milletvekilliği için geçen isimler arasında ilk sıralarda yeralan Hüsnü Bayrakçı ile ilgili olarak, “yeğeninizin adaylığı hakkında ne düşünüyorsunuz” sorusunu sorduk.

Yeğeninin bu konuda söylemesi gerekeni söyleyeceğini belirten Nabi Avcı, bu konulara kendisinin karışmayacağını söyledi. Ardından başka açıklama yapmaya yeltenen Bakan Avcı, söyleyeceğinden vazgeçti yutkundu sonrada yanına yeğeni Hüsnü Bayrakçı’yı çağırdı. Ardından İl Özel İdaresi’nde verilen yemek sonrası yine yakaladığımız Milli Eğitim Bakanı  Nabi Avcı’ya cevabını alamadığımız soruyu yineledik.

Bakan Avcı, bu sefer siyesette ilgili kişiye direk sorulması gerektiğini söyleyerek kaçamak cevap verirken, aday açıklama sürecine çok bir şey kalmadığını belirtti.

Bu esnada Bakan Avcı’nın arkasında bulunan yeğeni Hüsnü Bayrakçı, Editörümüzle hergün görüştüğünü zamanı geldiğinde adaylığını söyleyeceği esprisinde bulundu. Siyasette renkli sahnelerin yaşandığı AK Parti İl Başkanlığı kongresinde aday adaylarının katıldığı gözlenirken,  bu kapsamda Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yeğeni Hüsnü Bayrakçı’nın adaylık konusunda önemli avantajı olduğu iddia edildi.

 Bakan Nabi Avcı kongre sonrası yeğeni Hüsnü Bayrakçı'nın evine giderek çay içti.

 

 

Editör: TE Bilişim