Türkiye'de 15 Temmuz darbe girişiminin yankıları sürerken, vatandaşlar sokaklarda ve meydanlardaki nöbetlerine devam ediyor.

Bilecik’te de günlerdir gece gündüz süren demokrasi nöbetine dün akşam Prof. Dr. Nabi Avcı katıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan kalabalığa seslenen Avcı, “Başkomutanımız nöbetlerimizi bitirdik diyene kadar buradayız” dedi.

Gece 01:30 sularında Bilecik’e gelen ve Cumhriyet Meydanında devam eden Demokrasi Nöbetine katılan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı. Avcı da bu ilgiye halkı selamlayarak karşılık verdi.  Burada halka seslenen Avcı, konuşmasında 15 Temmuz darbe girişiminin sadece bir teşebbüs olmadığını, Türkiye’ye diz çöktürme operasyonu olduğunu söyledi.

Avcı, “FETÖ Türkiye’ye diz çöktürmek amacıyla bu operasyonları ortaya koydu. Ama fitnenin beli kırıldı” dedi. Avcı’nın konuşması devam ederken kalabalıktan “idam isteriz” sloganları atıldı.

Avcı konuşmasının devamında; “Tek millet tek vatanda tek bayrakla tek devlet için ayakta. Sizden ricam, bu nöbeti tamam inşallah deninceye kadar devam ettirelim. Hep birlikte dik durduk ve durmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Bakan Avcı konuşmasının ardından vatandaşlarla yakından ilgilenerek fotoğraf çektirdi. Avcı daha sonra İstanbul’a gitmek üzere Bilecik’ten ayrıldı. Bakan Avcı'nın porgramının ardından Erşan Et tarafıdnan Cumhuriyet Meydanı'nda Demokrasi Nöbetine katılan vatandaşlara döner ekmek dağıtıldı. 


Editör: TE Bilişim