Bu yıl 733'üncüsü düzenlenen "Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri" için Söğüt’e gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ilk olarak Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu’yu makamında ziyaret etti. Bahçeli’yi burada Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu ve partililer karşıladı.  Daha sonra Bahçeli Hükümet Konağı önündeki törenlere katıldı.

Hükümet Konağı önündeki törenlerde konuşan Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, "Yapılan anma törenleri birlik ve beraberlik için bir vesile olmaktadır. Söğüt, Aşiretten Beyliği, Beylikten Devlete, Devletten İmparatorluğa, tarihe şeref veren bir milletin şehit kanları ve irfan ile yazdığı bir destandır, Söğüt 6 asır sürecek bir mücadelenin başlama noktası, Alplerin ve Erenlerin omuz omuza vererek Cihan-ı Şumul bir devleti kurdukları kutlu bölgenin adıdır. Söğüt bugün milli birlik ve beraberliğin yeniden pekiştirildiği, herkesin kucaklaştığı yerdir. Söğüt kuruluşun olduğu kadar, kurtuluşunda beşiği, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, İnönü Zaferi'nden sonra Metristepe'ye gönderdiği 'Siz orada sadece düşmanı değil milletin makus talihini de yendiniz" telgrafına mazhar olan ulvi topraklardır." şeklinde konuştu.

Aydoğdu’nun konuşmasının ardından Vali Ahmet Hamdi Nayir, Yörükleri karşılayarak, Yörük temsilcilerine katılımlarından dolayı plaket verdi. Etkinlikler, Genel Kurmay Başkanlığı Mehteran Takımı ve 1326 Osmanlı Kılıç Kalkan ekibi eşliğinde Söğüt Hükümet Konağı önünden başlayan yürüyüş Ertuğrul Gazi Caddesi'nde devam etti. 

Kortej yürüyüşü, Bahçeli, Nayir, MHP Genel Başkan Yardımcıları, milletvekilleri, Söğüt Kaymakamı Mitat Gözen, Belediye Başkanı Aydoğdu, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve öteki ilgililerin katılımıyla, Ertuğrul Gazi Türbesi'nde sona erdi.  Ertuğrul Gazi'nin kabri başında MHP Genel Başkanı Bahçeli, Vali Nayir ve beraberindekiler, dua etti. Etkinlikler kapsamında halk oyunları ekipleri tören alanında gösteri sundu. Şenlikler, yarın Ertuğrul Gazi Türbesi'nin ziyaret edilmesi ve şenlik alanındaki törenle sona erecek.

Editör: TE Bilişim