Cafer Elmas

MHP'de Genel Merkez yönetimi, muhalefete olağanüstü kurultay desteği veren 16 il başkanlığından 13'ünü kapattı. Teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin yaptığı açıklamada, Aksaray, Uşak, Kilis ve Denizli il teşkilatlarının ardından Samsun, Kırklareli, Tekirdağ, Bayburt, Gümüşhane, Çorum, Tokat, Sivas ve Elazığ il başkanlıklarının da kapatıldığını belirtti. Elazığ, Bayburt ve Gümüşhane merkez ilçe yönetimleri de feshedildi. Zaman gazetesinin haberine göre; muhaliflere destek verip kapatılmayan, yalnızca Trabzon, Bilecik ve Ardahan teşkilatları kaldı. Muhalif blok ise 16 teşkilatın tamamıyla ilgili kapatma yazılarının yazıldığını ancak parti yönetiminin bu kararı kamuoyuna birden yansıtmak istemediğini savundu.

Parti yönetimi, olağanüstü kurultay talebine destek veren il ve ilçe teşkilatı yöneticileriyle ilgili disiplin sürecini başlatırken kapatılan il başkanlıklarının yerine de yenileri hızla kuruluyor. Elazığ, Samsun, Tokat, Kırklareli, Bayburt, Gümüşhane, Uşak il başkanlıklarına ‘kurucu başkan' sıfatıyla atamalar yapıldı.

Bazı haber sitelerine göre  kapatılacak iller arasında Bilecik'te gösterilse de bu iller arasında Bilecik yer almadı.Özellikle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Söğüt'e olan özel ilgisinden  Bilecik'ten vazgeçemediği iddia edilirken, Bilecik için önümüzdeki günlerde yaşanacak süreç teşkilatın geleceğini de gösterecek.

Konu ile ilgili gazetemize önceki gün açıklamalarda bulunan MHP Bilecik İl Başkanı Ahmet Gürses, henüz kendilerine konu ile ilgili bir bilgi ve resmi belge ulaşmadığını kaydetmiş, kendisinin de konuyu basından takip ettiğini belirterek iddiaların doğru olup olmadığı hakkında kesin bir bilgiye sahip olmadığını söylemişti. Gürses, Bilecik İl Teşkilatının feshi durumunda konu ile ilgili kamuoyuna bilgi vereceklerini belirtmişti.

Editör: TE Bilişim