İlk olarak Bozüyük’e gelen Devlet Bahçeli, ilçe girişindeki akaryakıt istasyonunda MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker ve bir grup partili tarafından karşılandı. Konvoyla ilçe merkezinde belediye başkan aday tanıtımının yapılacağı çay bahçesine gelen Bahçeli, burada coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı.

Daha sonra Bilecik’e gelen Devlet Bahçeli Şeyh Edebali Türbesi’ne gitti. Çay bahçesinde yaklaşık 3000 bin kişiye hitap eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Belediye Başkan adayı Hüseyin Şensoy’a destek isteyerek, ”Seçimlerde Bilecik'in geleceği açısından alayımız Şensoy Şensoy diye sandığa gidecek ve sandıkta oyunu üç hilale kullanacak' dedi.

AK Parti iktidarını eleştiren Devlet Bahçeli, “Mehter marşıyla geldin, İzmir marşıyla gideceksin. %51’le geldin %51’le Haydi Abbas yolcu diyeceğiz. Bunu diyebilmek içinde bugünden seçimlere doğru tespitlerle ve yolsuzlukla ve rüşvetle kesin mücadeleyi yapacak bir iktidarı bugünden düşünmek ve planlamak lazım. Bunun için 30 Mart uyarıcıdır, milletimizi uyandıracak bir seçim olacaktır ve Türkiye’de bir iktidar değişikliğine de milletimizi inandıracak bir seçim olacaktır. Bunun için Bilecik Belediye Başkan adayı değerli bir kardeşimiz. Genç, dinamik, Bilecik’e her türlü hizmeti, yapabilecek beceriye sahip bir dava arkadaşımızdır. Seçimlere 33 gün kalmıştır, bugünden itibaren gecemizi gündüzümüze katacağız kim hangi partiden olursa olsun ona ulaşacağız, onun gönlünü, sevgisini kazanacağız ve Hüseyin Şensoy’u MHP’nin Belediye Başkan adayı olarak inşallah sizlerin desteğiyle kazanacağız. Bu yüzden bütün Bileciklilere güveniyorum, Bileciklilerden desteğini istiyorum, bu yozlaşma ve rüşveti ihmal etmemeyi düşünüyoruz çünkü bu hepimizin mahvı olur buna dikkat edin. Bu yüzden bunun başlangıcını bir seçimle yapmak lazım. Seçimle yaparken de Bilecik’in geleceği açısından alayımız Şensoy Şensoy diye sandığa gidecek ve sandıkta oyunu üç hilale kullanacak’ dedi.



AK Parti hükümetine sert eleştiriler yönelten Devlet Bahçeli, internete düşen ses kaydına değindi.

Başbakan Recep Tayyip ile oğlu Bilal Erdoğan'ın görüşmesi olduğu belirtilen ses kaydının sosyal medyada yayınlandığını belirten Bahçeli, bunun doğru olup olmadığının ispat edilmesi gerektiğini söyledi. Bahçeli şöyle devam etti: "Türkiye'nin temel sorunları açlık, asayişsizlik, adaletsizlik ve ahlaksızlıktır. Buna paralel olarak yokluk vardır, yoksulluk vardır, yolsuzluk vardır. 11 yıllık AKP'nin bir fotoğrafıdır. Türkiye'nin 71 günden beri tek bir gündemi bulunmaktadır. O da yolsuzlukla, rüşvetle ilgili olan gündemdir. 17 Aralık sabahı saat 06.30 ile 07.30 arasında bir savcının başlattığı yolsuzluk ve rüşvet sorgulaması 41 kişinin tutuklanmasına sebep olmuş. 70 günden bu yana Recep Tayyip Erdoğan savcıları sürerek, 8 bin polisi sürerek, telefon dinlemeleriyle halkı taciz ederek konuları başka yere çekmiştir. Ama bir gördük ki dün akşam yine bir olay patladı ve ülkenin gündemini oluşturuyor. Yani 71'inci günde çok büyük bir rüşvete baba-oğul karıştıkları anlaşılıyor. Sabahleyin bakan çocuklarıyla beraber bu gündeme gelir gelmez, bir telaşla oğlu Bilal'i arıyor, şimdi onların yapmış olduğu telefon konuşmalarıyla kardeşler var, oğullar var, yakın dostlar var. Böyle bir durumda Türkiye'de yolsuzluğun başının Başbakan olduğuna dair işaretler var. Bunlar ne kadar doğrudur? Başbakan diyor ki bu komplodur, reddediyor. Eğer reddediyorsan mesele yok. Ama bunu halka ispat et. Ama konuştuklarınız doğruysa sayın Başbakan bir saniye dahi Başbakanlık görevinde kalmaman lazım.”



YARGITAY CUMHURİYET BAŞSAVCISI'NA ÇAĞRI

Devlet Bahçeli, Türkiye'nin çok kritik bir dönemden geçtiğini, yolsuzluk ve rüşvetin temel gündem haline gelmesinden çok büyük bir huzursuzluk içinde olduğunu söyledi. Bunun yolunun yargının harekete geçmesi olduğuna işaret eden Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ne kadar savcı kıyımı olursa olsun, ne kadar bu konuların yalan olduğu ifade edilirse edilsin, bazı belgeler ortaya çıkmış olsun, telefon konuşmaları yayılmış olursa olsun Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı sandalyesinde oturmamalıdır. Bu Cumhuriyetin Başsavcısı bu kadar söz dolaşıyorsa, bu kadar belge ortadaysa yerinde duramaz, bunlara kulak tıkayamaz. Başbakan ne kadar üstünü örterse örtsün, Cumhuriyet Başsavcısı diyecek ki 'Bu neyin nesidir?' Bunu ilgili savcılara iletecek, onlara diyecek ki 'yargı görevini yapsın' ve gereği neyse oraya kadar da gitsin.”

Bahçeli, "Bu seçimler ülkemiz için çok önemlidir. Bu seçimler sadece belediye başkanımızı, belediye meclis üyemizi, il genel meclis üyemizi seçmekle kalmayacaktır. Onun yanında 2014 yılının 28 Ağustosu'nda Cumhurbaşkanlığı Seçimi olacaktır. 2015 yılının 12 Haziran'ına kadar da milletvekilliği seçimi olacaktır. 30 Mart öyle bir süreç ki arkası arkasına önemli olaylar, önemli seçimlerle milletimizin geleceğini belirleyecek ve siyasete yeni bir şekil verme gayreti içinde olacaktır. Bu sebepten dolayı MHP, bu seçimleri önemsemektedir ve Türkiye'yi bu manasıyla dolaşmakta, milletimizi uyandırmak, sandığa gitmelerini sağlamak ve gittikleri sandığı korumakla arkadaşlarımızı değerlendirerek yolumuza devam etmek istiyoruz.”




“Türkiye'nin 71 günden beri tek bir gündemi bulunmaktadır”

Devlet Bahçeli, Türkiye'nin çok kritik bir eşikte olduğunu savunarak, Türkiye'nin önemli sos-yal ve ekonomik sorunlarının bulunduğunu bildirdi.

Türkiye'nin temel sorunlarından birincisinin açlık olduğunu öne süren Bahçeli, şunları söyledi: "İkincisi asayişsizliktir, üçüncüsü adaletsizliktir, dördüncüsü de ahlaksızlıktır. Buna paralel olarak yokluk vardır, yoksulluk vardır, yozlaşma vardır, yabancılaşma vardır. Bu, 11 yıllık Adalet Ve Kalkınma Partisi'nin bir fotoğrafıdır. Her ne kadar Sayın Başbakan, bir çok devlet imkanlarını özellikle de TOKİ'yi kullanarak görkemli toplantılar yapmaya, o toplantıları taşıma insanlarla gösterişe dönüştürmeye gayret gösterse de bu dönem içerisinde Türkiye'nin bölünmenin eşiğine geldiği, komşularıyla ilişkilerini bütünüyle hasım hale dönüştürdüğü ve Türkiye'nin ne üzücüdür ki 71 günden beri tek bir gündemi bulunmaktadır. O da yolsuzlukla, rüşvetle ilgili olan gündemdir. Hatırlayacağınız gibi 17 Aralık sabahı, saat 6,5 ila 7,5 arasında bir savcının adli kuvvetlerle beraber başlatmış olduğu yolsuzluk ve rüşvet sorgulaması 41 kişinin tutuklanmasına sebep olmuş, bunların içerisinde belediye başkanları var, bunların içerisinde bir bankanın genel müdürü var, bunların içerisinde bürokratlar var, bunların içerisinde 4 bakanın çocukları var. Türkiye, bu yolsuzluk ve rüşvetle kötü bir tünele sürüklenmiştir. Sayın Başbakan, bu yolsuzlukla mücadele etmesi gerekirken, üstünü örtmeye çalışmış ve mümkün olduğu kadar yolsuzluk ve rüşvetten başka bir yöne doğru yönlendirmek istemiş ve Türkiye'yi paralel devlet tehdidiyle kendilerinin yargı darbesiyle iktidardan uzaklaşmalarına sebebiyet verecek olaylar olduğunu, bu sebeple bunu komplo olarak gördüklerini ve bununla mücadele edeceklerini ifade etmiştir. Tam 70 günden bu yana Sayın Recep Tayyip Erdoğan, bunları televizyonda, birçok insanları oraya davet ederek, savcıları sürerek, 8 bin polisi dağıtarak, telefon dinlemeleriyle halkı taciz ederek, konuları başka yere çekmiştir.”



Bahçeli, Bilecik'teki konuşmasının ardından Osmaneli, Vezirhan ve Gölpazarı'na geçerek seçmenleriyle buluştu.

            

Editör: TE Bilişim