Korkmaz Kesik

Yapımı 2011-2014 yılları arasında tamamlanan Bahçecik Sulama Göleti’ne ait sulama kanalları, İl Genel Meclisi’nde alınan karar ile bedelsiz olarak Devlet ve Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’ne devredildi.

İl Genel Meclisi Ekim ayı son birleşim toplantısında Bahçecik Sulama Göleti’ne ait sulama kanallarının Devlet ve Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’ne bedelsiz olarak devredilmesi görüşüldü. 2011-2014 yılları arasında yapılan ve inşaatı tamamlanan Bahçecik Sulama Göleti’nin sulama kanalları için İl Özel İdaresi gerekli ödeneği bulamadığı için DSİ’ye başvurdu. DSİ Genel Müdürlüğü’nün İl Özel İdaresi’nin talebini kabul etmesinin ardından Bahçecik Sulama Göleti’nin DSİ’ye devredilmesi konusu İl Genel Meclisi gündemine geldi.

Konu ile ilgili açıklama yapan İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım, Bahçecik Sulama Göleti’nin DSİ’ye devredilmesi ile İl Özel İdaresi’nin 600 Bin Liralık bir ödemeden kurtulduğunu söyledi. Yıldırım, ‘Bahçecik Göletimiz geçmiş yıllarda yapılmış.Bununla ilgili DSİ'ye bir talepte bulunduk. Bu işlerin Devlet SU İşleri kanalı ile yapılmasını önerdik. BU talebimizi de kabul ettiler. Bu göleti DSİ'ye devredeceğiz. 600 Bin Lira gibi maliyetten kurtulmuş olacağız’ dedi.

Bahçecik Sulama Göleti, bedelsiz olarak Devlet ve Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’ne devredilmesi İl Genel Meclis üyelerinin tarafından oy birliği ile kabul edildi. 
Editör: TE Bilişim