Yapımı duran Bilecik Tren İstasyonu hakkında basın açıklaması yapan Milletvekili Bahattin Şeker, basın mensuplarıyla birlikte polis kamerasının da kendisini çektiğini fark edince duruma tepki gösterdi. Konuşmasını kesen Şeker, polis memurlarına “Siz emniyetten misiniz?" diye sordu. "Evet" yanıtını alam Şeker, “Niye çekiyorsunuz? Ne hakla çekiyorsunuz?” diyerek tepki gösterdi. Duruma oldukça sinirlenen Şeker, şöyle devam etti:



 “Ben bu güne kadar senelerdir milletvekilliği yaptım bakanlık yaptım, bizi çektiğiniz görmedim. Siz vazifenizi yapıyorsunuz, size bir şey söyleyemem, ama bunlara bu emirleri verenler, işte bu memleketi ikiye ayırıyorsunuz. Bu memlekette haksızlıkların üzerine gitmiyorsunuz, doğru konuşanları çekip, yarın öbür gün başka bir şeylerde bunları kullanmaya çalışan, bunları fişlemeye çalışan insanlar var. İnsanları fişlemedik diyorsunuz, 2000 kişinin fişlendiğini sizin bir milletvekiliniz söylüyor. Bakın bu kadar görev yaptım. Bakanlık yaptım, milletvekilliği yaptım, ilk defa bir basın toplantısında polisler gelip şu konuştuklarımızı çekiyor. Bunlarla ilgili soru önergesi verelim, ama hiçbir soru önergemize cevap verilmiyor ki. Yolları soruyoruz, Yenişehir yolunu soruyoruz, Gülümbe’yi soruyoruz… Bu polis arkadaşlarımızın da buraya geldiğini sorsak hiçbir cevap alamayacağız. İşte Türkiye’nin nereye gittiği, herkesin şikayet ettiği şeyleri hepiniz çok iyi görüyorsunuz. Allah sonumuzu hayretsin. Allah kim bu memleketin malını mülkünü çaldıysa, buram buram, fitil fitil burnundan çıkarsın.” Şeker tepkisinin ardından polis memurlarına “Kusura bakmayın, sizle ilgili değil, ama bu emri size kim verdiyse yanlış emir vermiş.”

Şekerin tepkisinin ardından polis memurları kameralarını kapattılar ve çekime devam etmediler. İkinci açıklama için gidilen Bilecik şehirlerarası otobüs durağına ise emniyetten gelen olmadı. 


Konuya ilişkin görüşünü almak için Mikrofon uzattığımız Milletvekili Şeker; “Milletvekilliği yaptık, bakanlık yaptık, Bilecik’in her tarafını dolaştık. Bugün ilk defa böyle bir şeyle karşılaştım. Geldiler, polis kamerasıyla bütün konuşmamızı aldılar. Tabi oradakilerin bir suçu olduğunu söyleyemem. Sonuçta onlarda emir kulu. Ama bunlara kim emir verdi, niye böyle bir şey yaptılar bilmiyorum. Sonra sayın emniyet müdürünü aradım. Bana söylenen, oradaki özel ekibin bizi koruma bahanesiyle, bir olay çıkmaması için geldiği. Biz zaten orada bizbizeyiz. Basın var, bizim arkadaşlarımız var. Zaten emniyete basını sokmuyorlardı, şimdi mahkeme kararıyla girmeye başladılar. Türkiye’de şartlar değişiyor. Herkesi fişliyorlar, beni de fişlediler galiba diyorum. Bilecik küçük yer, konuşmamızı hangi basın mensubundan isteseler bunlar çok rahatlıkla verilebilir. Olay hiç şık değil. Biz buradaki valimizi, emniyet müdürümüzü seviyoruz. Yoksa ben bu olayı büyütüp TBMM’ye kadar götürecektim. Sayın Cemil Çiçek başkana ve diğerlerine soracaktım ama hadi burada bırakalım, kimseyi de mağdur etmeyelim dedim. İnşallah bundan sonra böyle bir şey olmaz.” açıklamasını yaptı.  


Editör: TE Bilişim