MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya gündemde yer alan "bölücü terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklar, yolların kesilmesi ve Şırnak Valisi’nin Başbakanı ve Öcalan'ı takdir ediyorum şeklindeki ifadeleri" ile ilgili soru önergesi verdi.

Milletvekili Şeker tarafından İçişleri Bakanı’na şu sorular soruldu:

“1- Bölücü terör örgütü pkk'nın kaçırıp, rehin olarak tuttuğu, halen aranmakta olan kaç vatandaşımız vardır? Bu konuda, Diyarbakır'da kaçırılan çocukların annelerinin kamuoyuna duyurduğu “kaçırılan çocukların ailelerine kavuşturulması” için hangi aşamaya gelinmiştir?

2- Diyarbakır – Bingöl kara-yolunun bölücü terör örgütü pkk unsurları tarafından kesilmesi, aziz milletimize yönelik aleni bir tehdit olması sebebiyle rencide edici bir terör propagandasına dönüşmüştür. Bu konuda ne gibi önlemler alınmaktadır, hangi sonuçlara varılmıştır? Askerlerimizin yaralandığı, vatandaşlarımızın araçlarının yakıldığı, yol üzerinde teröristler tarafından hendekler kazıldığı görülmektedir; toplam yaralı asker ve vatandaş sayısı ne kadardır? Hasarın giderilmesi, yolların açılması ve açık tutulması, bölgedeki yollarda aynı tehdidin oluşmaması için hangi çalışmalar yapılmaktadır?   

3- Şırnak Valisi Hasan İpek'in geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu “başbakanı ve Abdullah Öcalan'ı takdir ediyorum” şeklindeki ifadesi hükümetin siyasi tavrı neticesinde bilginiz ve/veya talimatınız dahilinde midir yoksa bu açıklama valinin şahsi görüşü müdür? Eğer şahsi görüşüyse, bu konuda baş-bakanlık ya da bakanlık tarafından bir idari soruşturma açılacak mıdır?”    

Editör: TE Bilişim