Geçtiğimiz günlerde Cam-İş fabrikasında Kristal-İş Sendikası’nın yetkilerinin iptal edilerek çok sayıda işçinin işten çıkarılması sonrası, MHP Milletvekili Bahattin Şeker konuyu Meclis’e taşıdı. Şeker, hazırladığı ve TBMM’ye sunduğu soru önergesinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk ÇELİK tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istedi. Şeker’in önergesinde şu sorular yer aldı:

 

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

Aşağıdaki sorularımın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk ÇELİK tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını talep eder, saygılarımla arz ederim. 17.02.2015

Bahattin ŞEKER

Bilecik Milletvekili

 

Türkiye Şişe Cam fabrikasına bağlı Bilecik’teki Cam-iş Madencilik A.Ş. İşletmesinde çalışan işçiler sendika ve toplu iş sözleşme kanununa göre Kristal İş Sendikasına üye olmuşlardır. Çoğunluğu tespit olunmuştur.        

Bunun üzerine işveren tarafından itiraz edilmiş, iş kolu tespitinde bulunulmuş, yeterli inceleme yapılmadan sendika yetkileri iptal edilmiş, yüzlerce işçi mağdur olmuş ve birçok işçinin de iş akdi feshedilmiştir. Bu konudaki ilgili belge ve bilgileri Çalışma Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkan Vekili Hulusi AY’a göndermiş bulunmaktayız.

Bu anlamda;

1-Sendikanın üyeleri bu konuda büyük bir mağduriyet yaşamıştır. Bakanlığın çok acil ve yanlış bir şekilde inceleme yapıp karar vermiş olması yeniden değerlendirilecek midir?

2-Cam-İş madencilik A.Ş.’de çalışan işçilerin mağduriyetleri adalet ve hakkaniyet duyguları içerisinde giderilecek midir? İşten çıkarılan işçiler tekrar işe alınacak mıdır?

 

Editör: TE Bilişim