Korkmaz Kesik

Siirt’te PKK terör örgütü tarafından 8 askerimizin şehit edilmesinden sonra Bilecik’ten teröre lanet yağdı. Vatandaşlar ve siyasiler yaptıkları açıklamalarla terör eylemlerini sert bir şekilde kınadı.

Ülkeden her gün şehit haberleri gelirken Bilecik’te vatandaşlar ve siyasiler duruma tepkilerini koymaya devam ediyor. Çarşamba günü Siirt’in Şirvan ile Pervari ilçeleri arasındaki karayolunda devriye görevini yürütün askeri aracın geçişi sırasında PKK'lılar yola tuzakladıkları bombayı, uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Patlamada zırhlı araçta bulunan askerlerden 8'i şehit düştü.

Şehit haberleri ülkedeki bütün vatandaşların yüreğine ateş gibi düştü. Askerlerimizin şehit düşmesinden sonra Bilecikli vatandaşlar ve siyasiler durumu sert bir şekilde kınadı. Bilecik’te siyasetin içerisinde bulunan ve çeşitli kesimi temsil eden siyasiler ortak acıyı paylaştıklarını belirterek terörü lanetlediler.

Tüzün: “Lanet olsun!”

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, ülkenin kan gölüne dönüştüğünü belirterek, “8 canımızı daha şehit verdik… Ülkeyi yeniden kan gölüne dönüştürenlere de, teröre destek verenlere de, terörden medet umanlara da, göz yumanlara da görmezden gelenlere de lanet olsun!” dedi.

Yağcı: “Lanetliyoruz”

Belediye Başkanı Selim Yağcı, teröre yazılı basın açıklaması yaparak tepki gösterdi. Başkan Yağcı, açıklamasında 8 askerimizin şehit edildiği haberini büyük bir üzüntü ile aldıklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Siirt-Pervari karayolunda askeri aracın geçişi sırasında PKK'lıların menfeze yerleştirdikleri el yapımı patlayıcıyı, askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlattığı alçak saldırıda 8 askerimiz şehit düşmüştür. Ülkemizin, milletimizin dirliğine, birliğine, beraberliğine; huzuruna, barışına yönelik gölge düşürmek isteyen ve istikrarlı büyümesini bozmak amacıyla gerçekleştirilen bu ve bunun gibi tüm saldırıları kınıyor ve lanetliyoruz. Ancak şuna da inanıyoruz ki aramıza nifak sokmak girişiminde bulunanların yapmış olduğu bu çirkin saldırılar yapanların başında patlayacak ve ellerinde kalacaktır.  Türkiye Cumhuriyeti bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine daha da kenetlenerek, bu hainlerin oyununu bozacaktır. Her zaman belirttiğimiz şekliyle terör yoluyla bir şeyler elde etmek isteyenleri lanetliyoruz. Çünkü terörün, insani değerlerde hiçbir karşılığı yoktur ve olmayacaktır. Milletimiz, bu hain ve alçak saldırılar karşısında birliğinden, beraberliğinden ve sabrından ödün vermeyecektir. Devletimiz, bu hain saldırıları gerçekleştirenlerin kökünü kazımak amacıyla bütün kurum ve kanallarıyla uğraş vermektedir ve bu uğraşında başarılı olacaktır.

Bizleri millet olarak derin bir üzüntüye sevk eden bu saldırıda canlarını yitirmiş olan aziz ve kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet diliyor, değerli ailelerine ve Türk Milletimize başsağlığı dileklerimi iletiyor, Cenabı Allah'tan sabrı cemil niyaz ediyorum.”

Bakıcı: “Gereken cevap verilecek”

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, şehit olan askerlerimize rahmet dileyerek, “Siirt-Pervari karayolunda, askeri aracın geçişi sırasında mayının infilak ettirilmesi sonucu 8 askerimiz şehit oldu. Vatan uğruna şehit düşen askerlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, Rabbim şehitlerimizi cennetine kabul buyursun. Birlik ve beraberliğimizi hiçe sayan karanlık güçlerin, toplumun kendilerine şans tanıdığı siyasi kanalları ne amaçla kullandığını hep birlikte görüyoruz. Ülkemizin, milletimizin huzurunu ve düzenini bozmaya çalışan bu gruplara milli iradenin gereken cevabı vereceğini ümit ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yalçın: “Milletimizin başı sağolsun”

Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, “Aldığımız bilgiye göre Siirt’in Şirvan ile Pervari ilçeleri arasında PKK’lı teröristler karayoluna tuzakladıkları bombayı askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlattı, olayda 8 vatan evladımız şehit oldu. Milletimizin başı sağ olsun” dedi.

Gürses: “Türkiye'nin bağrına ateş düştü”

MHP İl Başkanı Ahmet Gürses,  kısa ve sert bir mesaj yayınlayarak, “Allah belanızı versin. 8 ocağa ve tüm Türkiye'nin bağrına ateş düştü” ifadelerine yer verdi.

ADD Bilecik: “Teröre karşı birlik olalım”

Atatürkçü Düşünce Derneği Bilecik Şube Başkanı Feyzi Köse, PKK’nın terör faaliyetlerini lanetleyerek tüm vatandaşları teröre karşı mücadele birliğine çağırdı.  8 askerimizin şehit edilmesini sert sözlerle kınayan Köse, şunları söyledi:

“Türkiye çok acılı günlerden geçiyor. Bir günde yola döşenen el yapımı patlayıcının uzaktan kumandayla patlatılması yoluyla 8 tane askerimiz şehit oldu ve son günlerde 50’ye yakın şehit verdik. Anneler ağlamasın diye açılım ve çözüm süreci diye yola çıkanlar bu tablonun karşısında utanırlar mı acaba? Çünkü anneler gerçekten ağlıyor ve bu açılım süreci devam ettiği sürece de ağlamaya devam edecek. Ama biz yılmayacağız biz hiçbir zaman 3 tane teröriste teslim olmayacağız. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti devleti ve Türk milletiyiz. Atatürkçü Düşünce Derneği olarak biz her zaman teröre karşıyız, karşı olmaya devam edeceğiz. Özellikle altını çizerek belirtmek istediğim bir olayı burada belirteyim. Terörün sağı solu olmaz. Terör terördür. Terörist muhatap değildir. Buradan Atatürkçü Düşünce Derneği’nin genel merkezinden şubelerine kadarki tüm hiyerarşi içerisinden sesleniyorum. Kesinlikle ve kesinlikle ülkemizde bir Kürt sorunu yoktur. PKK terörist ve PKK terör örgütü sorunu vardır.

Dolayısıyla doğuda güney doğuda ve batıya göç etmiş kız almış kız vermiş etle tırnak gibi birbiriyle kaynaşmış Kürt halkıyla Türk halkının bir sorunu yoktur. Sadece ve sadece terörizmin ulusumuza dayattığı tehdit ve terör sorunu vardır. Onun arkasında da biliyoruz ki emperyalizm vardır. Bu sorun emperyalistlerin sorunudur. Başta müttefikimiz diye geçinen ama hiçbir zaman dostumuz olmayan Amerika, İngiltere başta olmak üzere emperyalist güçler vardır. Tarihin her döneminde Kürt isyanları Türkiye’de yaşandı. Bu Kürt isyanlarının hepsinin altında da emperyalist güçlerin böl-yönet taktiği vardı. Şimdi buradan ben bütün kamuoyuna sesleniyorum ülkemizde Kürtler, Türkler kadar eşit yurttaşlık haklarına sahiptirler. Geçmişin ufak tefek hataları varsa bu hatalar giderilebilir. Bunlar terörizmin sonucu olmamalıdır. O yüzden de diyorum ki her türlü memuriyet yetkisine sahip olabilen milletvekili, bakan, başbakan, cumhurbaşkanı olabilen Kürt kardeşlerimiz bu ülkeyi parçalamaya yol açacak bu PKK terörüne karşı onlar da dik durmalıdır.”

ADD Bozüyük: “Nefretle kınıyoruz”

Atatürkçü Düşünce Derneği Bozüyük Şubesi Yönetim Kurulu tarafından yayınlanan açıklamada terör örgütünün gerçekleştirdiği terör eylemlerini kınarken, AK Parti iktidarının sürdürdüğü ‘Çözüm Süreci’ de sert bir şekilde eleştirildi.

Yapılan açıklamada, “19 Ağustos’ta Siirt ilimizden gelen sekiz askerimizin PKK terör örgütü elemanları tarafından şehit edilmesi haberiyle bir kere daha derin üzüntüyle sarsıldık. Günlerce ülkemizin değişik yerlerinde can almaktan, kan içmekten usanmayan bölücü terör örgütü üyelerini, bu örgütü ülkemizi ve bölgemizi kendi çıkarları ve planları için kullanan küresel güçleri, küresel plan ve projelerde görev alıp sözde çözüm süreci nedeniyle terör örgütünün şehirlere kadar girip ağır silahlar ve patlayıcı maddeler sokmasına göz yuman kamu güvenlik yöneticilerini ve iktidar sahiplerini nefretle kınıyoruz. 

Şehitlerimize Allah'tan rahmet; ulusumuza baş sağlığı diliyoruz. Bundan sonra acıların son bulması için sağ-sol, etnik ve mezhep ayrımı demeden tüm ulusumuzu terörün her türlüsüne karşı birleşmeye ve ulusal dik duruş göstermeye; ülkemizi yönetme iddiasında bulunan siyasetçileri de taşın altına ellerini koymaya, önlerine konan küresel ihanet plan ve projelerini yırtmaya, hızla ekonomide, dış politikada, güvenlikte, eğitimde, sosyal hayatta, tarımda, sanayide, madencilikte, demokrasinin gelişmesinde Atatürkçü politikalar uygulamaya davet ediyoruz” denildi.

Yel: “Kendi döktüğünüz kanda boğulacaksınız!”

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Ömer Yel, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada ‘Terörü ve gizli, açık tüm destekçilerini lanetliyoruz’ dedi. Yel, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Günlerdir peş peşe gelen şehit haberleri tüm milletimizin yüreğini yakarken, Siirt’in Pervari ilçesinde sekiz vatan evladımızın daha şehit olduğunu üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Her karış toprağı şehit kanıyla sulanmış olan vatanımızın parçalanması ve milletimizin birbirine düşürülmesi için kurulan kirli oyunun yeni bir sahnesinin daha hayata geçirildiğini görmekteyiz.

Türkiye Kamu-Sen olarak bir kez daha belirtiyoruz ki, Türk milleti kendisine yapılan iyiliği de, kötülüğü de asla unutmayacaktır. Vatan evlatlarına hain pusular kurarak, alçakça saldırılar düzenleyerek ülkemizden toprak koparabileceğini sananlar hem hukuk nezdinde, hem millet nezdinde, hem de Allah nezdinde hak ettikleri cezaya er geç mutlak çarptırılacaklardır.

Bu duygu ve düşüncelerle yüreğimiz kan ağlarken, tüm şehitlerimize bir kez daha yüce Allah’tan rahmet, aileleri, yakınları ve Türk milletine baş sağlığı diliyor, terörü ve gizli, açık tüm destekçilerini lanetliyoruz. Kendi döktüğünüz kanda boğulacaksınız!”

Editör: TE Bilişim