Yörük Türkmen Birliği’nin kuruluş amacını gerçekleştirmek üzere; bu güç ile heyecan ve umutla beklenen projeleri hayata geçirmek için,tarihte büyük yeri olan kadınlarımızdan oluşan BACIBEYLER teşkilatı kuruldu. Türkiye-Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Bacıbeyler Teşkilatı icra kurulu; kuruluş amacını gerçekleştirmek üzere yapacağı çalışmaların, organizasyonların ve projelerin belirlenmesi için, kuruluşun şehri Bilecik’te ilk toplantısını gerçekleştirdi. Birliğin yönetim kurulu üyesi olan il genel meclis başkanı Oğuz Sertler ve Bacıbeyler yönetiminden Nurcan Özçakır ev sahipliğinde, Yörük Türkmen Birliği Genel Sekreteri Fahrettin Beşli ve Bacıbeylerden sorumlu olan yönetim kurulu üyesi Fatma Koç’un katılımı ile çeşitli illerden gelen bacıbey temsilcileri bir araya geldi.


Türkiye -Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Bacı Beyler toplantısına başlamadan önce, Kuruluşun şehri Bilecik’te, Şeyh Edebali’nin türbesini ziyaret ederek, tarih şeridini gezdiler.Bacıbeyler ilk toplantısında, kendi aralarında görev dağılımı yaparak çalışmaya başladılar. Bu görevler için on kişiden oluşan icra kurulunda; Başkan: Ayşe Yavuz, başkan vekili: Nurcan Özçakır, sekreter: Yasemin Bayram ve Rumeysa Bahar, Sayman: Nuran Açıkalın, basın: Sebile Eke, teşkilatlanma: Aysun Sarıl ve Fatma Kocataş, kültür: Kadriye Efe ve Elif Taşdöven olarak belirlediler.

Bacıbeyler Başkan Vekili Nurcan Özçakırtoplantı sonrası yaptığı açıklamada;Tarihimizin her döneminde kadınlar önemli rol almıştır. Osmanlı Devleti’nin kurucusu Ertuğrul Gazi’nin annesi Hayme Ana ‘’Oba dediğin birlik ve beraberlik olduğu zaman ayakta kalır. Birlik bozulmuşsa düşmanın karşısında yenilmeye, yok olmaya mahkumdur’’ demiştir. Oğuzlar’ın Bozok kolunun Kayı Boyu’na mensup bir Türkmen kızı olan Hayme Ana gibi,sevgi merhamet koruyuculuk bütünleştiricilik kadınla hayat bulur ve tüm zamanlarda analar hayatın temel unsuru olmuştur. Bilinçli, planlı ve kararlı adımlarla önce tek bir Yörük Türkmen’i çadırın dışında bırakmayacak şekilde bütünlüğü sağlamak üzere kurulan Yörük Türkmen Birliği’nin; kuruluş amacını gerçekleştirmek için bu güç ile heyecan ve umutla beklenen projeleri hayata geçirmek için, bacıbeyler teşkilatı kuruldu. Bu inançla Ata diyarı Şeyh Edebali diyarından yola çıkarakBilecik ilimizde toplandık ve Kuruluşun Manevi Mimarı Şeyh Edebali’nin türbesini ziyaret ettik, ilkinden sonuna kadar hayra yol almak üzere duasını aldık, önce ülkemiz sonra tüm insanlık için faydalı projeleri yaşatmak için bacıbeyler olarak bir araya geldik.Toplumlarda kültürü nesilden nesile kadınlar taşır, çocuk yetiştiren toplum yetiştirir. Şeyh Edebali’nin; ‘’Geçmişini bilmeyen, geleceğini de bilemez. Geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın. Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini unutmayasın’’ dediği gibi, biz Bacıbeyler de;Yörük Türkmen geleneklerinin yaşatılması için organizasyonlar yapmak, Yörük Türkmen kültüründe hanımların erkeklerle sosyal hayatta yanyana olduklarını göstermek, kadını ilgilendiren ve kamuoyuna mal olmuş hususlarda görüş ve çözüm ortaya koymak için ihtiyaç duyulan konularda bayanlara yönelik seminer ve konferans verilerek konunun öneminin vurgulanmasını sağlamak amacıyla çalışmalar yapıyoruz. Yörük Türkmenler olarak, ülkemizin dirliği için her alanda hiçbir siyasi ve ideolojik kaygı duymadan, sağlam ve güçlü duruşumuzla, kararlı ve istikrarlı çalışmalarımızla ne yaptığını bilen azimli tutarlı gayretlerimizle milletimize yeniden kılavuz model olacağız, umut olacağız. Türkiye’den çıktığımız yolda, Boy beylerimizle, Bacı beylerimizle, gencimizle, ihtiyarımızla, Türkmenimizle, Yörüğümüzle, memleketin her yerinde yeni bir ruh ve dinamizm getirerek bütün Türk Dünyası kadınlarının sesi, nefesi ve umudu olarak varlık göstereceğiz.’’ dedi.

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim