Türkiye Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği – Bacıbeyler Teşkilatı ile “Anadolu Kardeşliği” Projesi kapsamında  ‘’Savaşı Erkekler Başlatır Kadınlar Bitirir’’ sloganı ile alan çalışması Şanlıurfa’da başladı. İlk projelerini Şanlıurfa’dan başlatan Bacıbeyler Teşkilatı Başkan Vekili Nurcan Özçakır oldukça dolu geçen Şanlıurfa programını anlattı.

Özçakır ;‘’Anadolu Kardeşliği’’ Projesi kapsamında, Birlik Genel Sekreterimiz Sayın Fahrettin Beşli ve Bacıbeylerden sorumlu yönetim kurulu üyesi Fatma Koç ile Bacıbeyler icra kurulu başkanı Ayşe Yavuz, Başkan vekili Nurcan Özçakır, Sebile Eke, Fatma Oya Kocataş, Elif Taşdöven Bacıbeylerimizden oluşan bir heyet ile yola çıktığımız alan tarama çalışması ilk olarak Peygamberler diyarı Şanlıurfa’da başladı. Bacıbeylerimizi, Urfa Valisinin eşi Sayın Pervin Tuna ve Haliliye Belediye Başkanı  Adile Demirkol’un yanında Belediye Meclis üyesi olan kadınlar karşıladı.

Yemekte bir araya geldiğimiz Urfa Protokolünün hanımları ile sohbet ederek ‘’Savaşı Erkekler Başlatır, Kadınlar Bitirir’’ sloganımız ile Anadolu Kardeşliği Projemizi anlattık. Şanlıurfa ziyaretlerimizde, öncelikle Urfa Valimiz Sayın Güngör Azim Tuna’yı ziyaret ederek Yörük Türkmen Birliğimizi ve teşkilatımızı anlatarak, barışın huzurun ve kardeşliğin tesisi için yola çıktığımızı belirttik. Vali Tuna; bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ederek kendisini ziyaret eden heyetimize Şanlıurfa hakkında bilgiler verdi ve çalışmalarımızda başarılar diledi. Ziyaret ettiğimiz Urfa Emniyet Müdürü Sayın Veysel Tipioğlu, bölge olarak çok kritik bir yer olduğunu ve zorluklarla mücadele ettiklerini belirtti. Bacıbeyler olarak, emniyet ekibine zor görevlerinde başarılar dileyerek, çıktığımız barış yolculuğumuzda özellikle milli birlik ve beraberliğin önemini belirttik. Sonraki ziyaretimizi Urfa Şehit Aileleri Derneğine yaptık, dernek başkanından bilgiler aldık ve Valiliğin tertiplediği akşam yemeğinde şehit aileleri ile bir araya gelerek birebir görüşmeler ve değerlendirmeler yaptık. Acılı anneler özellikle savaşın bitmesini, akan kanın durmasını ve gözyaşlarının dinmesini isteyerek, bölgede Türk-Kürt sorunu olmadığını ve birlik beraberlik içerisinde kardeşçe yaşamak istediklerini belirttiler.


‘’Savaşı erkekler başlatır, kadınlar bitirir’’ sloganı ile çıktığımız barış yolculuğunda, 500 bin Suriyeli mülteciyi barındıran  Süleyman Şah Konaklama yerini ziyaret ettik,  her mahalleden sorumlu birer kadın seçilerek oluşturulan Kadınlar Meclisi ile görüştük. Kampta bir yaşam atölyesi kurulduğunu, burada çalışan Suriyeli kadınların 3 gün kendi ihtiyaçları için dikiş diktiklerini ve 3 gün kampta kalan tüm ihtiyaç sahipleri için çalıştıklarını, bazı kurslara giderek kendilerini geliştirdiklerini, bu nedenle burada kendilerine sahip çıkıldığı için minnettar olduklarını belirttiler. Anadolu Kardeşliği projemizde Suriyeli Kadınlar bizlerle el ele tutuşarak ‘’Eller bir Kalpler bir’’ sloganı ile bize eşlik ettiler. Suriye’den gelip Akçakale’de konuk edilen aileler ile görüşerek, ‘’savaşı bırakın, silahınız ilim olsun’’ diyen kadınların sorunlarını dinledik ve savaştan en çok etkilenen çocukların ‘’biz çocukluğumuzu istiyoruz’’ dediklerini duygulanarak dinledik. Suriye sınırı ötesinde hertürlü psikolojik baskıya karşı 3000 tane Türk Bayrağımızı asan Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan’ı ziyaret ettik, sınırda yaşananları dinledik.

Ziyaretler kapsamında Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan vekili olan Sayın Mustafa Yaman ile bir araya geldik, diğer ziyaretlerimizde olduğu gibi kendisine de keçe heybe içerisinde üç kutsal hediyemiz olan Bayrağımız, Kur’anımız ve keyfiyemiz takdim edildi.  Proje kapsamında birçok Yörük Türkmen Dernekleri ziyaret edildi ve bölge sorunları hakkında bilgiler alınarak birlikte değerlendirmeler yapıldı. Ayrıca Bilecik ilimizle çok karıştırılan yer olan Urfa Birecik’e gidilerek Şanlıurfa Birecik Yörük Türkmen Derneği kurulması kararı alındı. Urfa Balıklı göl ve Hz İbrahim makamı ziyaret edildi’’ diyen Özçakır, dışarıdaki duyumlardan çok farklı şeyler görüp duygulu anlar yaşadıklarını belirterek, dolu dolu geçen program sürecini değerlendirdi.


Şanlıurfa Programını anlatan ÖZÇAKIR; ‘’Anadolu Kardeşliği Projemizin hayata geçirilmesinde büyük katkı sunan TYTB Genel Başkanımız Sayın İrfan Tatlıoğlu’na, projenin Şanlıurfa’da planlanması ve icra edilmesi aşamasında büyük katkısı olan TYTB Genel Başkan Yardımcısı ve Urfa Karacadağ Türkmenleri Derneği başkanı Sayın Nusret Kaya ve ekibine, bölgede huzurlu ve güvenli çalışmamızı sağlayan Vali ve Emniyet teşkilatına, bizleri sıcak ilgi ile karşılayıp en iyi şekilde misafir eden protokol eşleri ve bölge halkına, ayrıca  ‘’Savaşı erkekler başlatır, kadınlar bitirir’’ sloganı ile çıktığımız barış yolculuğunda bize eşlik eden genel sekreterimiz Sayın Fahrettin Beşli’ye çok teşekkür ediyoruz ve Anadolu Kardeşliği Projemizin hayırlı olmasını diliyoruz ‘’  dedi.

2015 yılında tüzel kişiliği tescil edilen Türkiye-Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği’nin bünyesindeki “Bacıbeyler Teşkilatı” icra kurulu, ilk toplantısını Bilecik’te yapmıştı.

Editör: TE Bilişim