Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan’a Bilecik Belediyesi tarafından fahri hemşehrilik beratı verilecek.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nin Kurucu Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, 8 yıl sürdürdüğü rektörlük görevinde, kısa süre içinde modern bir üniversitenin temellerini attı ve bugün Bilecik’te 12 bin öğrenciye eğitim veren dev bir akademi kurdu. Bilecik’in gelişmesi ve kalkınması adına çok büyük bir yatırım olan Şeyh Edebali Üniversitesi’nin ilk Rektörü Prof. Özcan, görev süresi boyunca gerek öğrenci ve akademisyenler, gerekse kamu yöneticileri ve Bilecik halkı tarafından çok sevildi. Her zaman mütevazı ve vakur kişiliğiyle bilinen Özcan, toplumun her kesiminin sevgisini kazandı.

İlimizden ayrılacak olması üzüntü yaratan Azmi Hoca’ya Bilecik Belediyesi anlamlı bir jest yapmaya hazırlanıyor. 5393 sayılı Belediye Kanunu’na göre fahri hemşehrilik verme yetkisi bulunan Belediye, Prof. Özcan’a Fahri Hemşehrilik Payesi ve Beratı verme konusunu bugün Belediye Meclisine getirecek. Meclis üyelerinin onayına sunulacak teklifin oy birliğiyle kabul edilmesi beklenirken, Bilecik Azmi Hocaya olan sevgisini bu şekilde de göstermiş olacak. 

Editör: TE Bilişim