42 yıllık öğretmenlik mesleğini tamamlayarak emekliye ayrılan ve ayrıca 65 yaşına da ayak basan Bilecik Yavuz Sultan Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Eski Ticaret Meslek Lisesi) Muhasebe Finansman Bölümü hocası Erdoğan Aytan’a öğrencileri eşi görülmemiş bir veda sürprizi hazırladılar.

Çok sevdikleri öğretmenleri Erdoğan Aytan’ın arabasını ona hitaben yazdıkları mesajlar ile donatan öğrenciler arabayı birde streç folyo ile sarmalayarak öğretmenleri Erdoğan Aytan’ı hem duygulandırdılar hem de şaşırttılar.

Öğretmenler odasına giden öğrenciler, Erdoğan Aytan’dan otomobilinin anahtarını isteyerek bir hediye bırakacaklarını söylediler. Onlara otomobilinin anahtarını veren öğretmen Erdoğan Aytan, organizasyonu düzenleyen Emir Çalışkan adlı öğrencinin daveti üzerine okulun bahçesine çıktı. Arabasının üzerinde kendisine hitaben yazılmış birçok yazıyı gören öğretmen Aytan, meşaleler, tezahüratlar ve alkışlar eşliğinde otomobilinin yanına geldi. Otomobilinin üzerindeki yazıları gören öğretmen Aytan, çok duygulandı ve öğrencilerine sarılarak onlara tek tek teşekkür etti.

“Bu sürpriz beni son derece etkiledi”

Öğrencilerinin yaptığı sürpriz karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen öğretmen Erdoğan Aytan, “daha ne isteyebilirim ki 42 yıllık emeğimin karşılığı mutlu bir şekilde unutamayacağım anılarla sonlandı” dediği konuşmasında şunları ifade etti:

“Dersine girdiğim tüm sınıflarda kendi çaplarında uğurlama töreni hazırlamışlardı. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Çok duygulandım ve fazlasıyla da mutlu oldum ama 12 A Muhasebe Finansman Sınıfının sürprizi hepsinden farklı, şaşırtıcı ve ses getiriciydi. Çocuklar odama geldiler arabamın anahtarını isteyerek bir hediye bırakacaklarını ifade ettiler. Ve okulun bahçesine çıkağımda arabamın üzerine streç kapatarak bana ilişkin yazılar yazdıklarını gördüm. Tezahüratlar eşliğinde benim emekli olmamı şakayla karışık etkin bir şekilde kutladılar. Bu durum tekrardan söylüyorum beni son derece etkiledi ve mutlu etti, benzeri görülmemiş şekilde emekli olmanın gururunu yaşadım.

Daha ne isteyebilirim ki 42 yıllık emeğimin karşılığı mutlu bir şekilde unutamayacağım anılarla sonlandı. Bunun haricinde birde okulumuz müdürü Adem Avcu, tüm idareci ve öğretmen arkadaşlarımın bana özel hazırladıkları veda yemeğine katılacağım.”

“Öğretmenlik mesleğimi çok sevdim”

Erdoğan Aytan, 42 yıllık öğretmenlik hayatında 4 bine yakın öğrenciyi mezun ettiğini, bunların içerisinde şu anki Bilecik Belediye Başkanı Nihat Can, Milletvekili Yaşar Tüzün ve birçok il ve ilçede siyasette mezun etmiş öğrencilerinin bulunduğunu söylerken, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“1972 yılında Adana Düziçi İlk öğretmen Okulu’nu bitirerek, Erzurum Çat İlçesi Mollaömer Köyüne İlkokulu öğretmeni olarak 18 yaşında atandım. İlçeye 55 kilometre olan ve yaya olarak 2 günde ulaşabildiğimiz bu köyde 2 yıl görev yaptım.

Üniversite sınavını kazanarak Ankara Ticaret ve Turizm Yüksek Öğretmen Okulu’nda 4 buçuk yıl okuduktan sonra 1 Mart 1979 tarihinde Bilecik Ticaret Lisesi’ne kura sonucu atandım.17 bin nüfuslu küçük bir şehir olan Bilecik’i çok sevdim ve 1981 Haziran ayında Seher Zafer hanımefendi ile dünya evine girdim. O günden beri herkesten çok Bilecikli olduğumu, herkes bilmektedir.

Dile kolay tam 40 yıldır ilk mezunlarla birlikte aynı okulda Muhasebe Finansman Öğretmeni olarak çalıştım. Gelip giden 400’e yakın öğretmen ile10 okul müdürüyle çalıştım ve 4 bine yakın öğrenci mezun ettim.Bu öğrencilerin,benim fidanlarım ve hepsi gözbebeklerimdir.Hepsini elimden geldiğince, aldığım aile terbiyesi ve çağdaş eğitim bilgilerimle yetiştirmeye çalıştım. Bugün hangi işletmeye gitsem mutlaka okulumdan mezun ettiğim birkaç çalışan öğrencimi görüyorum ve onlarla gurur duyuyorum.Okulda genellikle derslerin dışında okul-işletme-işletmelerde mesleki eğitim(Öğrencilerin iş yerlerinde staj yapması) dallarında yoğun olarak çalıştım.Bürokrasiyi sevemediğimden,yönetim kadrosundan hep uzak kaldım.Öğretmenlik mesleğimi çok sevdim,çünkü öğretmen olarak yetiştirildim.Devlet bana git diyene kadar görevimi icra ettim.

“Haklarını helal etmelerini istiyorum”

Mutluyum; arkama baktığımda yetiştirdiğim öğrencilerimle, sevenlerimle, gösterdikleri ilgi, sevgi ve saygılıyla başarılı olduğumu düşünüyorum. Ben de örgencilerimi hep sevdim, seviyorum ve herkese hakkımı helal ediyorum. Onlarında haklarını helal etmelerini istiyorum.

Artık bugünden sonra aynı yaşam zevkimle sevgili eşim Seher hanımla, yeri geldiğinde oğlum Gökhan ve sevgili gelinim Burçin ile yurtiçi ve yurtdışı gezilerimizle hayatımızın akışına kapılarak devam edeceğiz.”

Editör: TE Bilişim