Fitness Vücut Geliştirme Avrupa Şampiyonası Milli Takım Seçmeleri Türkiye Şampiyonası’nda birinci olarak kupayı Bilecik’e getiren sporcumuz Kenan Yıldız, milli takım kadrosunda Avrupa Şampiyonasına çıkacak.

Daha önce birçok yarışmada çeşitli dereceler alarak kupa kaldıran Yıldız, İstanbul Green Park Otel’de düzenlenen 2020 Fitness Vücut Geliştirme Avrupa Şampiyonası Milli Takım Seçmeleri Türkiye Şampiyonası yarışmasında 70 kilogram sıkletinde birinci oldu.

Totalde 500, kendi sıkletinde 18 sporcunun katıldığı yarışmada birinci gelerek Türkiye Şampiyonu olan Kenan Yıldız, Milli Takım kadrosunda Avrupa Şampiyonası’na gidecek.

Daha önce 2011, 2013, 2014, 2017 yıllarında da şampiyonluk derecesi alan Yıldız, 8-9 Mayıs tarihlerinde İspanya’nın Santa Susanna kentinde düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek.

Türkiye Şampiyonluğu alan Bilecikli Milli sporcumuz Kenan Yıldız yaptığı açıklamada, Avrupa Şampiyonası’nda Ay Yıldızlı bayrağımızı göndere çekeceğini belirtti. Avrupa Şampiyonası’nda şehitlerimiz içinde mücadele vereceğini söyleyen Yıldız, şampiyonluk ile ilgili yaptığı açıklamasında, “5-6 aylık diyet ve antrenman süreciyle beraber bu noktaya kadar geliyoruz. Özellikle hazırlık süreci diyet ve antrenman çok zor bir süreç, aşırısı disiplin isteyen çok irade isteyen bir süreç. Bunların neticesinde yarışmaya hazırlanmış olabiliyoruz. Türkiye şampiyonası malumunuz zaten geçti, 2 ayımız  var daha sağlam daha sert bir şekilde hazırlanıp Avrupa’da inşallah ay yıldızlı bayrağı göndere çekip İstiklal Marşı’nı okutacağız.

Suriye’de İdlib bölgesinde şehit düşen askerlerimize de Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Avrupa Şampiyonası’nda şehitlerimiz ve askerlerimiz içinde gayret göstereceğim” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim