İl Müdürü Yoldaş; İşletme sahibi Aziz Soydemir ve oğulları Mehmet-Eyüp Soydemir ile sohbet ederek onlara küçükbaş hayvan yetiştiriciliği hakkında pratik bilgiler verirken, işletme hakkında bilgiler aldı.

Yapılan sohbette ailenin çocuklarının İstanbul'da doğmuş, büyümüş olduklarını, İstanbul’da bir Alışveriş Merkezinde Müdürlük yaparken oradan gelerek köylerine yerleşip, 750 Başlık Küçükbaş Hayvancılık kapasitesi olan bu işletmeyi faaliyete geçirdikleri için tebrik eden İl Müdürü Yoldaş, projenin ne denli başarılı bir örnek olduğunu belirtti. Cesaret ve gayretleri ile böyle modern bir tesis oluşturduklarından dolayı kendilerini tebrik ederek; işletme bazlı hayvancılığa geçilmesini, hayvancılığın giderlerinin çoğunu oluşturan yemin en az %60'ının işletmenin kendi imkânları ile karşılanması karlılık ve sürdürülebilirlik açısından önemli olsuğunu belirtti.

Küçükbaş hayvanlığın çok bereketli olduğunu, yılda iki defa ikiz hatta üçüz doğurduğunu, yapılan yetiştiricilikte ırk seçiminin ve rasyonun da hayvan beslemede ki önemini ifade eden Müdür Yoldaş, bu işletmelerimizin daha da büyüyüp ilimiz ve ülke ekonomisinin gelişmesine daha fazla katkı sunmaları dileğiyle başarılı çalışmalarından ve cesaretlerinden dolayı kendilerini tebrik ederek, gerek İl Müdürlüğü gerekse İlçe Müdürlüğü olarak teknik destek konusunda ailenin her zamanyanında olduklarını söyledi.

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Soydemir ailesi ilgilerinden ve desteklerinden dolayı Vali Yardımcımsı Yılmaz ile İl Müdürü Yoldaş' a teşekkür ettiler.

Editör: TE Bilişim