Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Bilecik’e gelerek çeşitli ziyaretlerde bulunurken, ilk olarak Bilecik Belediyesi’ni ziyaret etti.


Belediye’de Başkan Selim Yağcı’nın hizmetlerini öven Bakan Avcı, AK Parti hükümetinin icraatlarından bahsetti. Son 12 yılda hükümetleri döneminde diğer şehirler gibi Bilecik’te geçmiş yılların ihmalinden kaynaklanan açıkları kapatmak için ciddi bir mesafe aldıklarını belirten Bakan Avcı, ulaşım altyapısında yaptıkları düzenlemeler, iyileştirmelerin Bilecik’i 1 saatlik mesafede 20-25 milyonluk bir nüfusun merkezine getirdiğini belirtti.




Başkan Selim Yağcı, Bakan Nabi Avcı’nın Bilecik’i ve Belediye’yi ziyaret etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bakanımızın Belediye’yi ziyaretinden duymuş olduğumuz memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Bilecik kendilerini de bildiği gibi kuruluş ve kurtuluşun beşiği, Osmanlı devletinin kurulduğu topraklar. Türkiye Cumhuriyeti’nin çok önemli muharebelerinin geçtiği topraklar ama Cumhuriyet tarihimiz içerisinde maalesef son yıllara kadar hak etmiş olduğu hizmetleri gerektiği ölçüde alamamış olan topraklardır ama hükümetimiz ile birlikte son 12 yıl içerisinde ciddi yatırı
mlara konu oldu. Gerek genel idaremiz ve gerekse 2004 yılından itibaren yapmış olduğumuz yerel faaliyetler sonucunda şehrimiz açığı kapatma noktasında hızlı ve emin adımlarla yürümekte. Özellikle ben burada geçen haftalarda açılışını yaptığımız hızlı trenin ve yapılan duble yolların, üniversitemizin şehrimizin gelişiminde çok ciddi etkilerinin olduğunu ifade etmek istiyorum. Ve bunları gerçekleştiren başta sayın Başbakanımız olmak üzere hükümetimizin tüm üyelerine, sayın Bakanımızın şahsında teşekkür etmek istiyorum. Bize Bilecik Belediye Başkanlığı olarak, yerel yönetim olarak halkımızın teveccühü ile göreve geldiğimiz 2004 yılından itibaren şehrimizin imar ihyası noktasında ciddi çalışmalar yapıyoruz. 2004 yılında bu yola çıkarken 3 aşamalı bir proje hazırladık. İlk yıl altyapı şehirciliğin olmazsa olmazı projelerini gerçekleştirdik.



Bilecik bugün bunu iddialı şekilde söyleyebilirim Türkiye’nin altyapı bakımından en sağlıklı şehirlerinden birisi konumunda ve durumuna geldi. 2.5 yılımız içerisinde de şehir vizyonunu yükseltecek, kent dokusunu güçlendirecek projeleri ortaya koyduk. Kültür Kongre Merkezi, alışveriş merkezi, spor tesisleri gibi halkımızı rahatlatacak, mensubiyet duygusunu güçlendirecek, benim şehrim dedirtebilecek projeleri gerçekleştirebilme çabası ve gayreti içerisinde olduk. İnşallah sizlerinde himayeleri ile, destekleri ile bu önümüzdeki süreç içerisinde de Bilecik Marmara’nın çok ortasında olmasına rağmen büyük şehirlerin böyle büyükşehirlerin arasında sıkışmış olmanın getirdiği bir dezavantajı da yaşıyor ve dezavantajı avantaja dönüştürecek, turizm projeleri, tanıtım projeleri, eğitim projeleri ile şehrimizin ismini ön plana çıkartmayı düşünüyoruz. Bu anlamda yaptığımız gerçekten tarihi kimliğimize uygun projelerimiz var, sizlerinde desteklerini beklediğimiz, destek olduğunuz aşağıda Şeyh Edebali Türbesi’nin olduğu yerde Osmanlı tarih şeridi projemiz bu noktada Kent Müzesi projemiz ve şehrimize yaptığımız Karasu yaşam adası gibi şehrimizin geleceği noktasında resmi kurum yerleşkesi projemiz gibi şehri dizayn noktasında önemli projelerimiz var.



İnşallah bunları da gerçekleştirdiğimiz de hızlı trenle artık en uzağı İstanbul olmak üzere 1.5 saat kapsamı içerisinde Bilecik etrafında 25 milyon bir nüfus var bu nüfusun gündeminde daha Bilecik’i oluşturmayı düşünüyoruz. Sizin gibi büyüklerimizin, abilerimizin de devletimizin önemli noktalarında olması şehrimizin geleceği anlamında da bize büyük ümit veriyor, güç veriyor, kıvanç veriyor. Bu gelişleriniz bizlere ayrı bir haz veriyor sizlere çok teşekkür ediyorum’ dedi. 
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da, Belediye Başkanı Selim Yağcı’ya, hem bugüne kadar yaptıkları hem de yapacakları için teşekkür ettiğini belirterek, “Milletvekilimiz Fahrettin Poyraz’a teşekkür ediyorum, İl Başkanımıza teşekkür ediyorum, parti yetkilisi arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Ben burada misafir değilim baba ocağındayım. Son 12 yılda hükümetimiz döneminde diğer şehirlerimiz gibi Bilecik’te hamdolsun geçmiş yılların ihmalinden kaynaklanan açıkları kapatmak için ciddi bir mesafe aldık. Ulaşım altyapısında yaptığımız düzenlemeler, iyileştirmeler Bilecik’i şöyle bir çember çözersek 1 saatlik mesafede 20-25 milyonluk bir nüfusun merkezine getirmiştir.



Yaptıklarımızı  doğrusu çokta iyi tanıttığımızı söyleyemem. Şurada Osmangazi, Orhangazi tünellerimiz var. Her gün içinden geçip gidiyoruz. Hatırlarsanız bir ara efsane olmuştu; bitecek mi bitmeyecek mi? Bir sürü şey… Bolu Tüneli, bunlar 2 tane Bolu tüneli aslında. Burayı bilmeyenler zannediyor ki onlar hep oradaydı. Onun için dün ben Hatay’da da söyledim. Şimdi AK Parti iktidara geldiği zaman 8 yaşında olan çocuklar bugün oy kullanma çağına geldi. Yani bu çocuklar, bu gençler bundan öncesini bilmiyorlar. 2002’den, 2003’ten önce yollar ne durumdaydı, hastaneler ne durumdaydı, okullar ne durumdaydı, bunları gençler bilmiyorlar. Onları yaşamadılar, onları biz yaşadık orta kuşak biliyor, yaşlılarımız biliyor ama gençlerimiz çok şükür o günleri yaşamadılar, bundan sonrada yaşamasınlar.



Gülümbe Rampasının her zaman böyle düz olmadığını onlar bilsinler, onlara bunu başa kakmadan güzel güzel anlatmamız lazım. AK Parti’nin sağlıkta ne yaptığını, ulaşımda ne yaptığını, güvenlikte ne yaptığını, adalette ne yaptığını, eğitimde ne yaptığını, Bilecik’te ne yaptığını, Pazaryeri’nde, Bozüyük’te ne yaptığını tane tane bıkmadan, usanmadan anlatmamız gerekiyor’ dedi.
Editör: TE Bilişim