Kıymet Aslan-
 

Emniyet Genel Müdürlüğünün en gözde ekiplerinden özel harekat timleri, Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü personeline eğitim verdi. 30 Eylül -11 Ekim 2013 tarihleri arasında İl Emniyet Müdürlüğü personeline yönelik Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanlığı tarafından 10 günlük süreyle 20 personelin katılımları ile Acil Müdahale Kursu tamamlandı.

Uzman eğitmenler ve kursa katılan personelin, gösterileriyle başlayan programda, Eğitimi başarıyla tamamlayan ekiplere kursla ilgili ödül ve sertifikalar takdim edildi.


İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, uzman eğitimcilerden Komiser yardımcısı Bayram Çelik, Başpolis memuru Mehmet Coşkun, Polis memurları Battal Kazi Ünalan ve Abdülkadir Altıntaş’a ödüllerini verdi.  Kursu başarıyla tamamlamış ekiplere ise sertifikalarını ise POMEM Müdürü Hasan Uğural, İl Emniyet Müdür Yardımcıları İlhan Akgüneş, Mehmet Topçu, Zafer Erdoğan, Hayati Akça takdim etti. 


Bu eğitim sayesinde emniyet personeline 60 saatlik tabanca temel atış, ileri seviye atış ve temel operasyon teknikleri konularında eğitim verilmiş olup, yetenek, bilgi ve becerilerini geliştirmeleri amaçlandığı bildirildi.


Eğitimlerin Ankara Özel Harekat Daire Başkanlığından gelen timlerden verildiğini söyleyen İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru eğitimlere ilişkin şöyle konuştu; “Bizim Bilecik İl Emniyet Müdürlüğümüzde Özel Harekat Şube Müdürlüğümüz bulunmamaktadır. Bulunmadığı için önemli operasyonlarımız olduğu takdirde acil müdahale timi ismiyle değişik şubelerde çalışan ekiplerimiz bu hizmeti aldırdık. Bu hizmeti aldıktan sonra bu operasyonları yapacak anlamına gelmiyor. Olduğu takdirde de  katkılarıyla büyük bir ihtiyacımızı giderdiler. Çalışmalarından dolayı eğitim alan ekiplerimize, özel harekatçılarımıza da teşekkür ediyorum.


Bu görmüş olduğunuz eğitimlerin tamamına yakın kısa sürede gerekli spor, kondisyon amaçlı, gerekse silah atış, kurtarma amaçlı her türlü eğitimleri bizim ihtiyacımızı gidereceğimiz kadarıyla aldırdık.”dedi.


Aksiyon filmlerini aratmayacak şekilde atış alanlarında hedeflere tam 12’den ateş ettiler. Uzman eğitimciler eşliğinde kursu başarı ile bitiren emniyet personeli gösterilerini sayfanın altındaki videodan izleyebilirsiniz. 








Editör: TE Bilişim