Bilecik İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü yapmış bir isim olarak tanınan Atıf Bilir konuşmasına 3 hususa temas etti. İlki Belediyenin yönetim anlayışla ilgili olarak nasıl bir model uygulayacağı, ikincisi Belediyedeki tanıtım, son olarak ta kendini tanıtmaktan oluştu.

Atıf Bilir, “Belediyecilikte bizim reisimizden gördüğümüz en önemli husus, bir insan hangi göreve talip olduysa oraya çok ciddi odaklanması lazım. İşi, gücü o olması lazım. Bir belediye başkanının işi hizmetle ilgilidir. Onun dışındakilerle ilgili milletvekilimizin görüşü vardır, görüşünü o açıklar, il başkanımız genel siyasetle ilgili görüşlerini il başkanım açıklar. Onun içinde Belediyedeki modellemede bir ekip ruhu oluşturabilmemiz için meclis üyelerinden gelen iki arkadaşımızın teşkilatımızın istişaresi neticesinde başkan yardımcısı olarak göreve gelmeleri. Müdürlerle ve çalışanlarla ilgili iş tanımlarını, görev yerlerinin hepsinin hemen belirlenmesi lazım. Bu modellemede, başkan olduğumuzda her hafta Çarşamba günü saat 07.30 da başkan yardımcısı ve müdürlerle toplantılar yapılacak bunun süresi 3 aydır, daha sonra 15 günde bir başkanın nezaretinde toplantılar devam edecek. Çünkü belediyedeki ekip ruhu, teşkilatımızdaki bizim çalışmalarımızı, yaptığımız işler paylaşılacak. Birde il başkanımızın gösterdiği bir yerde 1 aylık çalışmalarımızın sunumla arz edilmesi. Hem teşkilattaki, hem de belediyedeki arkadaşlarla birlikte ekip ruhunu ilk 3 ayda bunu sağlamamız lazım. Belediye modellemesinde böyle bir modelleme görüyorum.

Birde Bilecik’i marka şehir meydana getiremedik maalesef. Herhangi bir marka ile Türkiye’nin gündeminde değiliz. Tarih, Kültür Şehri ve tanıtmakla da ilgili ciddi bir çalışmaları var ama eksik veya çalışmanın ne şekilde olacağı istişare edelim, karar verelim, nasıl yapılacağıyla ilgili hızlı kararlar verip uygulanması lazım. Bu konuda tecrübeli olduğumu 17 yıldan beri de kültür, sanat ve tanıtımla uğraştığımı belirtmek isterim.”dedi. Tanıtım noktasında İstanbul’da çok önemli projelere ve organizasyonlara koordinatör olarak başında bulunduğunu, imza anlattığını söyledi. Tanıtımda sadece yurt içiyle ilgili değil, yurt dışı tanıtım konusunda çok ciddi çalışmalarının olduğu yönündeki tecrübelerini paylaştı. Konuşmasının sonunda yanına  ailesini de davet ederek aile tablosunu Ak Parti teşkilatına sundu. 

Editör: TE Bilişim