Doğal gaz kutusu yanındaki çöp konteynırına bırakılan ateş doğalgaz kutusunu yakarken mahallede panik yarattı. Bilecik Merkez Ertuğrulgazi Mahallesi, Himmet Ağa sokakta Karayolları lojmanlarının doğalgaz kutusunda yangın çıktı.


Alevlerin sardığı doğalgaz kutusu mahallede panik yaratırken olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını bir saatlik çalışma sonrası söndürdü. İtfaiye ekipleri tazyikli su ile söndüremediği yangını köpüklü su kullanarak kontrol altına alarak söndürmeyi başardı.


Emniyet müdürlüğü ekipleri çevrede geniş önlem alırken doğalgaz yetkilileri mahallenin tüm doğal gazını keserek kontrol altına aldı. Olası bir patlama endişesi ile çevredeki binalar ve çevredeki araçların boşaltıldığı yangın mahallede panik yarattı.



Yangın çıkan doğal gaz kutusunun karşısında elektrik trafosunun olması da tehlikeyi arttırırken etraftaki ağaçlar da yangından zarar gördü.



Bilecik Aksa doğalgaz yetkilisi Barış Gelturan, doğalgazın kıvılcım almadan kesinlikle alev almayacağını doğalgaz kutusunun hemen yanında duran çöp konteynırın içinde yana bazı maddelerin bulunduğunu ve doğalgaz kutusuna buradan sıçrayan bir kıvılcım neticesinde yangını çıkmış olabileceğini belirtirken yapılan detaylı inceleme sonrası yangın kesin nedenin anlaşılabileceğini söyledi.  Bilecik Belediyesi itfaiye ekipleri de yangına nedenine ilişkin inceleme başlattı.





Editör: TE Bilişim