CHP Bilecik Belediye Meclis Üyesi Erdoğan Yeşil, partisinin 92’nci kuruluş yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir ferdi olmaktan duyduğu gurur ve mutluluğu dile getiren Yeşil, partisinin Türkiye Cumhuriyeti var olduğu sürece ilelebet var olacağı inancını taşıdığını belirtti. Yeşil mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Cumhuriyet Halk Partisi, bağımsızlık mücadelesini yürüten Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin devamı olarak, Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından 9 Eylül 1923 yılında kuruldu. Kapitülasyonlar sonucu emperyalist ülkelerin pazarı durumuna düşmüş bir ülkenin kurtuluş ve kuruluşunu gerçekleştiren, dünyanın en köklü ve Türkiye’nin en eski siyasi örgütlenmesidir. Aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusudur.

Cumhuriyet Halk Partisi kuruluşundan itibaren Türkiye’nin imarında, iktisadi yapılanmasında, çok partili rejime geçişte, demokrasinin, temel hak ve özgürlüklerin gelişmesinde, sosyal devletin oluşmasında emekleri ve emek verenleriyle beraber bugünlere kadar gelmiştir.

 Partimizin 92. Kuruluş yıldönümünde de, başta Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarına, dünden bugüne kadar emek veren ve yarınlarda da emek verecek örgüt arkadaşlarımdan gönül verenine kadar herkesi en içten duygularımla selamlıyorum. Şahsım Adına Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün kurduğu bir partinin ferdi olmaktan gurur ve mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Türkiye Cumhuriyeti var olduğu sürece ilelebet var olacağı inancı ile saygılarımı sunuyorum.”

 

“Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi'dir.” M. Kemal ATATÜRK

 

Editör: TE Bilişim