Gökay Şimşek

        Atatürk’ü sevmediğini söyleyen Rotterdam İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akgündüz’ün Bilecik’te Dekanlık yaptığı dönemde üniversitenin bahçesine Atatürk büstünün yapımı sırasında da bazı sorunlar çıkarttığı iddia edildi.

        1994 yıllarında Bilecik’te İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nde Dekanlık yaptığı dönemde İl Jandarma Komutanı ile arasında geçen Atatürk’ü sevip sevmemesiyle ilgili diyoloğu anlatan Rektör Akgündüz’ün o dönemlerde Kütahya Dumlupınar Üniveritesi’ne bağlı olan Bilecik İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nin bahçesine yapılan Atatürk büstünün inşası sırasında da bazı sorunlar çıkarttığı iddia edildi.

Atatürk büstünün yapılmasına izin verdi ama…

        Birinci elden kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre olay, öğrencilerin okulun bahçesinde Atatürk büstünün olmadığını eleştirmesi ile başlıyor. Fakülte’de okumakta olan öğrenciler okulun bahçesine Atatürk büstü yaptırmak için 1992 yılında kurulan Bilecik Genç İşadamları Derneği’ne giderek okulun bahçesinde Atatürk büstü olmadığını, bunu yaptırmak istediklerini lakin bütçeye ihtiyaç duyduklarını söylüyorlar. O yıllarda Bilecik’te aktif olarak faaliyet yürütmekte olan Bilecik Genç İşadamları Derneği üyeleri durumu memnuniyetle karşıladıklarını söylerken, öğrencilerden gelen talep üzerine İ.İ.B.F Dekanı olan Prof. Dr. Ahmet Akgündüz ile görüşüyorlar.

        Dekan Akgündüz’ün görüşme sırasında okulun bazı ihtiyaçlarının olduğunu ve bu ihtiyaçların karşılanması sonrasında Atatürk büstünün yapılmasına onay verdiği iddialar arasında yerini aldı. Okulun ihtiyaçlarının karşılanması neticesinde Atatürk büstünün okulun bahçesine yapılmaya başlanması sırasında yine iddialara göre okulun kapıları kapatılarak inşaatı yapan ustalara harç karmaları için su verilmediği ve tenekeler yardımı ile su taşıma işini yapan ustaların büstün yapımını bitirdikleri iddia edildi.

Büstün açılışına katılmamış

        Olayın daha vahim tarafı ise birçok protokol üyesinin katılım sağladığı hatta dönemin Garnizon Komutanı’nın da Askeri Bandoyu bile gönderdiği Atatürk büstünün açılış törenine Dekan Prof. Dr. Ahmet Akgündüz’ün katılmadığı, hatta o dönem yine bu yönde bazı eleştiriler de aldığı iddia edildi.

Editör: TE Bilişim