Atatürk Spor Salonu’nda 2 aydır devam eden yenileme çalışmalarının sonuna gelindi. Baştan aşağı elden geçirilen ve standartları yükselen salon, Yaz Spor Okulları için hazır hale getirildi.

Göreve geldiğinden bu yana çalışmalarıyla dikkat çeken Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Hasan Kocatepe, salondaki çalışmalar hakkında gazetemize bilgi verdi. Kocatepe, salonun elektrik, su, ısıtma ve kanalizasyon altyapısın, soyunma odalarının, duş ve tuvaletlerinin yenilendiğini ve şehrimize yakışır hale getirildiğini belirtti.

Kışın ısınmayan, yağmurda çatısı akan, soyunma odaları bakımsız olan salon için 2 aydır yoğun bir çalışma yürüttüklerini söyleyen Kocatepe, bundan böyle ilimize gelen konuk takımları Atatürk Spor Salonu’nda ilimize yakışır bir şekilde ağırlayacağımızı ifade etti.

Yenileme sonrası temiz ve ferah bir görüntüye kavuşan salonun 40 yıllık ahşap pencere çerçeveleri söküldü ve ısı kaybını minimuma indiren çift camlı pvc pencereler takıldı. Salonun çevresindeki pencerelerin yenilenmesiyle gün ışığının içeri alındı ve sabah saatlerinde harcanan aydınlatma masrafı ortadan kaldırıldı. Ayrıca kış aylarında yaşanan ısınma problemi, salonun iki yanına yerleştirilen radyal sistem ısıtıcılarla çözülmüş oldu.

Alt kattaki seyirci tuvaletleri iptal edilerek soyunma odası haline getirildi. Seyirciler için salonun üst katına yeni tuvaletler yapıldı. Bu sayede seyircilerle sporcular birbirinden ayrılmış oldu. Salonda bulunan seyirci tuvaletlerine engelli klozeti yerleştirildi. 4 yeni soyunma odası ve erkek ve kadın hakemleri için 2 yeni hakem odası yapıldı. Tüm soyunma odalarına tuvalet ve duş konuldu. Salonun içindeki yer ve duvardaki fayanslar yenilendi.

Salonun yenilenmesi için yaklaşık 100 bin lira harcandığını belirten Kocatepe, yapılan masrafın büyük bölümünün elektrik ve ısıtma maliyetlerinin düşmesiyle geri kazanılacağını belirtti. Kocatepe, yenilemede kullanılan fayansların Söğüt Seramik’ten, alüminyum parçaların Arslan Alüminyum’dan, mermerlerin ise Federal Mermer tarafından sağlandığını söyledi ve desteklerinden ötürü ilimizin bu önemli markalarına teşekkür etti.

 

Editör: TE Bilişim