Bilecik Belediyesi Aralık ayı Meclis toplantısında 14 gündem maddesi görüşülürken, Atatürk parkı ismi oy birliğiyle kabul edildi.

Belediye Başkanı Semih Şahin toplantı öncesinde, Belediye Meclis üyelerine Bilecik Belediyesi’nin borç durumu, ödenen borç miktarı ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Bilecik Belediyesi 2021 yılı performans programı ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun görüşüldüğü toplantıda, 2021 yılı mali bütçesi 145 milyon TL olarak kabul edilirken, Belediye Başkanı Semih Şahin, toplantı öncesinde Meclis üyeleri Selami Tine ve Çetin Kaya'nın doğum günlerini kutlayarak, hediye verdi.

Toplantıda, 2021 yılında uygulanacak olan ücret ve tarifelerle ilgili Ücret ve Tarife Komisyonu raporu görüşülerek, oy birliğiyle karara bağlandı.

Kira bedelleri ile ilgili Kira Tespit Komisyonu raporunun görüşüldüğü ilk oturumda, hafriyat toprağı ile inşaat ve yıkıntı atıkları yönetim prosedürü taslağı konusunda İmar Komisyonundan gelen rapor görüşüldü.

ÇARŞI MERKEZİNİN ARAÇ TRAFİĞİNE KAPATILMASI KONUSU PERŞEMBE GÜNÜ GÖRÜŞÜLECEK

Toplantıda ayrıca Gazipaşa ve İstiklal Mahallelerindeki bazı sokakların zorunlu haller dışında araç trafiğine kapatılarak yaya ve motorsuz araç erişimine açık hale getirilerek can ve mal güvenliği açısından daha güvenli hale getirilmesi konusunda İmar Komisyonundan gelen raporunun, Perşembe günü gerçekleştirilecek toplantıda ele alınması kararı verildi.

ATATÜRK PARKI İSMİ OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Aralık ayı Meclis toplantısında ayrıca Bilecik Belediyesi tarafından şehir merkezinde gerçekleştirilen projeye, Atatürk Parkı isminin verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantıda ayrıca Bilecik’in en yaşlı öğretmeni olarak bilinen ve 17 Kasım 2020’de hayatını kaybeden Semiha Göncü’nün adı ilimizdeki bir caddede yaşatılacak. Buna göre Beşiktaş Mahallesi’nde bulunan 170. Sokak isminin Semiha Göncü Caddesi olarak değiştirilmesi konusu oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantıda ele alınan Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nün kaldırılması, 1. Derece Ruhsat ve Denetim Müdürü kadrosunun iptal edilmesi ve ödeneğinin aktarılması konusu oy çokluğuyla reddedildi.

Editör: TE Bilişim