Atatürk Parkı’na Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün meşhur köpeği Foks ile birlikte olan heykeli dikilirken açılışı, Belediye Başkanı Semih Şahin tarafından gerçekleştirildi.

Heykel açılışına Belediye Başkanı Semih Şahin,Belediye personeli,İl Genel Meclis ve Belediye Meclis üyelerinin yanı sıra vatandaşlar katılım sağladı.

Parkın Tefikbey Caddesine bakan bölgesine yerleştirilen Atatürk’ün Foks isimli köpeği ile birlikte olan heykelinin kurdelesi Başkan Semih Şahin ile eşi Serpil Şahin tarafından çözüldü.

Alkışlar eşliğinde gerçekleşen açılışta heykel ile ilk fotoğrafı çekinen ve ardından açıklamalarda bulunan Başkan Şahin, “Atatürk Park’ımızın bu ikinci Atatürk’ü. Pandemi döneminde hayvanlarla ilgili elimizden geleni yaptık. Veteriner Müdürlüğü’müze teşekkür ediyoruz öncelikle. Pandemi döneminde yaklaşık Bilecik’te 3 ton mama dağıttık,67 kulübemiz,60’da köpek kulübemiz var muhtelif yerlerde. Atatürk’ün meşhur köpeği ile olan fotoğrafının heykelini buraya koyuyoruz. Hem ikinci heykelimiz adına yakışır biçimde hem de hayvan severliği destekleyen bir seçim yaptık.

Bunun yanında biliyorsunuz bütün parkta çocuklar için bölgemizde yaşayan tüm hayvanların olmasının yanı sıra Atatürk’ün de köpek sevgisini vurgulayan heykelini buraya koyduk. Fotoğraf çekinmek için de yer olarak güzel olmuş. Şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Açılış sonrasında katılımcılar heykelin yanında bol bol fotoğraf çekinirken Belediye Başkanı Semih Şahin ile eşi Serpil Şahin Sokak hayvanları için yerleştirilen mama kaplarına kuru mama döktüler.

Editör: TE Bilişim