Atatürk Parkı’nın yapımının durdurulması için mahkemeye başvuran bürokratın Vali Bilal Şentürk olduğu iddia ediliyor.

Geçtiğimiz günlerde Pelitözü Gölpark’taki yıkım için basın açıklaması yapan Belediye Başkanı Semih Şahin, Atatürk Parkı’nın yapımının durdurulması için yürütmeyi durdurma kararı alınması için bir bürokratın yargıya başvurduğunu fakat yargı sürecinde olduğu için isim veremeyeceğini söylemişti.

Yine Cumhuriyet Halk Partisi Grup Sözcüsü Hüseyin Yıldız, geçtiğimiz haftalarda temel atma töreni gerçekleşen Atatürk Parkı’na ilişkin mahkemeye yürütmeyi durdurma başvurusu yapan bir bürokratın olduğunu fakat ismini veremeyeceğini söylemişti.

Yıldız, “parkın yapımına ilişkin mahkemeye yürütmeyi durdurma kararı için başvuru yapan kişileri kınarken, “26.06.2020 tarihinde temel atma töreni yaptığımız eski adı merkez Çay Bahçesi, yeni adı Atatürk Parkı olan yerin durdurulması için mahkemeye başvuran bazı kişileri de eleştiriyorum. Kimsenin millete yapılan hizmeti durdurmaya, engellemeye hakkı olmadığını, milletin bu tür girişimleri unutmayacağını düşünüyorum” dedi.

Belediye Başkanı Semih Şahin ve CHP Grup Sözcüsü Hüseyin Yıldız’ın bu konuşmaları sonrası birçok vatandaş Atatürk Parkı’na ilişkin kimin mahkemeye bu yönde başvuru yaptığını merak etmeye başlarken, birçok siyasi ve vatandaş mahkemeye başvuru yapan bürokratın temel atma törenine davet edilmesine rağmen katılmayan Vali Bilal Şentürk olabileceğini iddia etti. Bu konuda Vali Şentürk’ün ne gibi bir açıklama yapacağı merak ediliyor?

Mahkeme başvuruyu reddetti

Diğer yandan Atatürk Parkı’nın yapımına ilişkin mahkemeye ihtiyati tedbir kararı için başvuru yapan bürokrata kötü haber gelirken, mahkemenin başvuruyu reddettiği öğrenildi.

Editör: TE Bilişim