MHP Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Köymen, Kent Ormanın arka tarafında ve Abbaslık yolu üzerindeki bazı alanların kaçak hafriyat atık alanı haline dönüştüğünü gözler önüne serdi. Geçtiğimiz Salı günü gerçekleşen Belediye Meclis Toplantısında konuyu gündeme getiren Köymen, Belediye ekiplerinin de bölgeye atık bıraktığını iddia etti ve bölgenin fotoğraflarını Belediye Başkanı Selim Yağcı’yla paylaştı.

Fotoğrafları inceleyen Yağcı, müdürlerinden konuyla ilgili açıklama isterken, Zabıta Müdürü Ekrem Tetik’e talimat vererek, “Ekiplerimize bunu söylemek bile abesle iştigal. Çevreyi korumakla mükellef olan bir grubun çevreyi kirletmemesi lazım. Bu konuda Zabıta Müdürü tam yetkilidir. Belediyeden hangi birim atarsa bunu bildireceksin” dedi. “Bu işi Belediye yaparsa Belediyeye de ceza kes” diyen Yağcı, şakayla karışık, kesilen cezanın belediyede sorumlu müdürlerden tahsil edileceğini söyledi.

Bölgede birlikte incelemede bulunduğumuz Hüseyin Köymen, kendisinin Atatürk Ormanı’nda düzenli olarak yürüyüş yaptığını ve alanın gün geçtikçe bir atık sahasına dönüştüğünü söyledi. Belediyenin su arıza çalışmalarından sonra, bölgeye içinde asfalt parçaları olan hafriyat atıkları döküldüğünü belirten Köymen, çok sayıda vatandaşın yürüyüş yaptığı doğal zenginliğimiz Atatürk Ormanı’nda sorunun giderek büyüdüğünü söyledi. Atatürk Ormanı’yla birlikte, Abbaslık yolu üzerinde de vatandaşlar tarafından atılan evsel atıklar olduğunu ifade eden Köymen, yetkililerden duruma önlem almalarını istedi.


Editör: TE Bilişim