Söğüt Yüzüncü Yıl Atatürk İlkokulu bahçesinde bulunan Atatürk büstü kimliği belirsiz şahıslar tarafından kırıldı. Pazartesi günü okula gelen öğretmenler tarafından fark edilen durum sonrası emniyet güçlerine haber verildi. Okula gelen Olay Yeri İnceleme ekipleri büst çevresinde incelemede bulunurken İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin de inceleme yapmak üzere okula gittikleri öğrenildi.

Durumu sosyal medya hesabından paylaşan Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Ömer Yel, olayı menfur bir saldırıyı olarak niteledi. Gelen haber sonrası Söğüt’e gittiğini ifade eden Yel büstün fotoğraflarını paylaştı ve altına şu açıklamayı yaptı:

“Bugün Bozüyük’te okul ziyaretlerinde bulunurken gelen bir telefon üzerine Söğüt’e geçtim Söğüt Yüzüncü Yıl Atatürk İlkokulu bahçesinde bulunan Atatürk büstü menfur bir saldırı sonucu parçalanmıştır. Ben okula ulaştığımda İl Milli Eğitim Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürü, bazı okul müdürleri ve emniyet teşkilatı mensupları olay yerinde incelemelerde bulunuyordu. Olayı kimin gerçekleştirdiği bilinmemekle beraber bu menfur saldırıyı gerçekleştirenleri şiddet ve nefretle kınıyorum. Yetkililerden faillerin en kısa zamanda yakalanarak adalete teslim edilmelerini talep ediyorum.”

 

 

Editör: TE Bilişim