Cumhuriyet halk Partisi (CHP) İl Başkanı Metin Yaşar, öğretmenler günü ile ilgili basın açıklaması yayınladı. Ülke gelişiminde ve bilimin gelişmesinde öğretmenlerin büyük bir rolünün olduğunun altını çizen Yaşar,  atanamayan öğretmenlere dikkat çekti. Yaşar, açıklamasında şunları aktardı:

“Ülkemizi ileri götürmek; aklın, bilimin gerektirdiği donanımda nesiller yetiştirmek için eğitim sisteminin sağlam bir zemine oturtulması tartışılmaz bir gerçektir.

Türkiye’nin her alanda gelişmesi ve ilerlemesinde öğretmenlerimize dün olduğu gibi, bugün ve gelecekte de çok büyük sorumluluklar düşmektedir.

Ancak son yıllarda bilinçli bir şekilde eğitim sistemimiz çağın gerisine çekilirken öğretmenlerin toplumsal konumları, gelirleri ve özlük hakları sürekli törpülenmekte, ülkenin geleceği karartılmaktadır.

Nitelikli öğretmen yetiştirme politikaları terk edilirken öğretmenler sürgünlerle, baskılarla mesleğine küstürülmeye çalışılmaktadır.

Öğrenciler öğretmen beklerken atanamayan öğretmen sorunu çığ gibi büyümektedir.

“Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” şiarıyla büyüdüğümüz ülkemizde bugün artık cumhuriyeti dahi kutlayamayacak noktaya getirilen öğretmenlerimize geçmişte olduğu gibi bugün de büyük sorumluluklar düşmektedir.

Laikliği, akılcılığı ve demokrasiyi temel alan; yurt sevgisiyle ve özveriyle görev yapan, gelecek nesilleri çağın gerektirdiği bilgi ve donanımla hazırlamak için tüm güçlüklere göğüs gererek çaba gösteren değerli öğretmenlerimizle birlikte çalışacağız, birlikte mücadele edeceğiz ve birlikte kazanacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Başöğretmen Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi saygıyla ve şükranla anıyor, Öğretmenler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum."
Editör: TE Bilişim