Korkmaz Kesik

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 76’ıncı yılında tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de törenlerle anıldı.


Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen resmi tören, Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. Bilecik Valiliği, Bilecik Garnizon Komutanlığı, Bilecik Belediyesi, siyasi partilerden; Ak Parti, Cumhuriyet Halk Partisi ve sivil toplum örgütlerinden Atatürkçü Düşünce Derneği ile Türk Kadınlar Birliği’nin çelenklerini anıta sunmalarının ardından, saat 09.05’te, sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu. Cumhuriyet Meydanı’ndaki tören, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi. Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenlerden sonra Güzel Sanatlar Galerisi'nde Atatürk konulu sergi açılışı gerçekleştirildi.


Anma törenleri 10.30’da Ertuğrulgazi Liseli Müdürlüğü’nce hazırlanan anma programı ile devam etti. Kültür Kongre Merkezi’nde yapılan etkinliğe Vali Ahmet Hamdi Nayir, Garnizon ve 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Azmi Özcan, Baro Başkanı Halime Aynur, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, siyasi partilerin temsilcileri ile çeşitli okulların öğretmen ve öğrencileri katıldı. 


Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başladı. Programın açılış konuşmasını Ertuğrul Gazi Lisesi Müdürü Yunus Karaağaç gerçekleştirdi. Karaağaç, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bıraktığı ölümsüz eserlerin varisi olmakla daima gurur duyduğumuz Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu büyük önder gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün edebiye intikalinin 91. yılında onu her zamankinden daha iyi anlamak ve hatırlamak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz.

Tarih ancak onu dikkatle ve şuurla inceleyenlerin elinde, geleceği aydınlatan bir ışık kaynağına dönüşür. Dünyamızda yaşanan hızlı değişimleri doğru okuyabilmemiz ve anlamlandırabilmemiz için dün olduğu gibi bu gün de tarihin rehberliğine ihtiyaç duymaktayız. Bu sebeple Cumhuriyetimizin nasıl kurulduğunu ve hangi temel ilkelere dayandığını sürekli hatırda tutmamız gerekmektedir. Bu çerçevede Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirlerini, öngörülerini ve tespitlerini iyi bilmemiz büyük önem arz etmektedir.

Milli bağımsızlık ve milli hâkimiyet fikrinin cumhuriyetimizin temel ilkesi olmasının altında Gazi Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşlarının verdiği kahramanlık mücadelesinin bu mücadele ile pişen ve olgunlaşan yüksek milli şuurun bulunduğuna hiç şüphe yoktur.

Atatürk gibi düşünmek ve Atatürk gibi öz güven duygusu ve sabırla milli bağımsızlığı, milli şuura dönüştürecek adımları atmaya devam ettiğimiz sürece geleceğimize daha bir güvence altında olacaktır. İnanıyorum ki bu adımları kararlılıkla attığımız sürece Türkiye’mizin geleceği çok daha aydınlık, insanlarımız huzur içinde olacaktır.

Bu duygu ve düşünceler bizlere ve inancı miras bırakan büyük önder Atatürk’e bütün silah arkadaşlarına ve şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor hepinizi saygıyla selamlıyorum.”


Ertuğrulgazi Lisesi tarafından hazırlanan programda; “Atatürk’ün Hayatı” konulu sinevizyon gösterisinin ardından şiirler okundu, Atatürk’ün sevdiği türküler seslendirildi ve Atatürk oratoryosu sahnelendi. Program davetlilerce beğeniyle izlendi ve uzun süre alkışlandı.

 

Editör: TE Bilişim