Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Atatürk, ebediyete intikalinin 75’inci yılında tüm yurtta olduğu gibi Bilecik’te de törenlerle anıldı. 10 Kasım sabahı Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen resmi tören, Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. Bilecik Valiliği, Bilecik Garnizon Komutanlığı, Bilecik Belediyesi, siyasi partilerden; Ak Parti, CHP, MHP, DP, İP ve sivil toplum örgütlerinden Atatürkçü Düşünce Derneği’nin çelenklerini anıta sunmalarının ardından, saat 09.05’te, sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu. Cumhuriyet Meydanı’ndaki tören, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.



Günün ikinci anma etkinliği ise Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Bilecik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programda; “Atatürk’ün Hayatı” konulu sinevizyon gösterisinin ardından şiirler okundu, matematik öğretmeni Özden Reçber Atatürk’ün sevdiği iki türküyü seslendirildi ve Atatürk oratoryosu sahnelendi. Program davetlilerce beğeniyle izlendi ve uzun süre alkışlandı.


Gerçekleşen törenlere, Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar, Garnizon ve 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, daire müdürleri, siyasi partilerin temsilcileri ile çeşitli okulların öğretmen ve öğrencileri katıldı. 




Editör: TE Bilişim