Türk Tarih Kurumu öncülüğünde Yenipazar’da Dökü-Darama( Yarı Belgesel)   Süleyman Şah Belgeseli çekimleri başladı.

Yenipazar’ın tarihi bölgelerinde çekilen belgesel filmi, Ertuğrulgazi’nin babası olan Süleyman Şah’ın hayatını konu ediniyor. Kaya Alp'in oğlu, Ertuğrul Gazi'nin babası, Osman Gazi'nin dedesi olan Süleyman Şah, sonrasında bir cihan devleti olacak  Osmanlı İmparatorluğu'nun kurulmasında da büyük öneme sahip. Kuruluşun toprakları olan Bilecik'te Süleyman Şah ve boyunun göç hikayesi tarihi dokusu ve çekim imkânları dolayısıyla Yenipazar'da çekilmeye başladı. Yenipazar'ın çeşitli yerlerinde yapılacak çekimde ilçenin turistik anlamda da büyük değer taşıyan Yenipazar Kanyonu'nun da gösterilmesi planlanıyor.

Türkiye'de ilk defa yapılan bu çalışma, Türk Tarih Kurumu isteği ile başlatılırken çekimleri de Tasarım Medya Reklam Grubu tarafından üstlenildi. Profesyonel bir ekip tarafından son derece titiz bir çalışma şeklinde hazırlanan belgesele Eskişehir Sultan Atlı Okçuluk Kulübü de destek veriyor. 

YENİPAZAR BELEDİYESİNDEN BÜYÜK DESTEK

Çekimlerin yapıldığı Yenipazar ilçesinin tanıtımına da büyük katkı sağlaması beklenen belgesel çekimlerine Yenipazar Belediyesi de büyük ölçüde destek veriyor. İlçenin altyapı ve üstyapı çalışmalarını yoğun uğraşlarla  büyük ölçüde tamamlayan Yenipazar Belediye Başkanı İlhan Özden, ilçenin tanıtımı adına gerekli çalışmalar için kolları sıvadı. Gerçekleştirdiği önemli yatırım ve örnek çalışmalarla tanınan Başkan Özden, ilçenin tarihi  ve kültürel değerlerinin tanıtılması için büyük bir fırsat olarak gördüğü Süleyman Şah Belgeselinin çekimlerine ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

Osmanlı İmparatorluğu gibi bir cihan devletinin kurucusu olan Süleyman Şah'ın hayatının Yenipazar ilçesinde anlatılmasından ayrıca bir gurur duyduğunu ifade eden Başkan Özden, ilçenin tanıtımına da destek olması nedeniyle projede emeği geçen herkese teşekkür ettiğini dile getirdi.


 

Editör: TE Bilişim