Hasan Güner


1999 yılından bu yana görevini severek yaptığını belirten Usta, sorularımızı şu şekilde yanıtladı:

Dj Levent Kimdir?

Aslında dj’lik değil yaptığımız iş ama uzun zamandır öyle hitap ettiler ve de öyle kaldı. Radyo programcısı ya da program yapımcısı yaptığım iş. Herhangi bir eğlence mekanında müzik çalan ya da remix yapan biri olsaydım bak o zaman dj olurdum. Gerçi bir nevi dj’lik bizdeki de radyoda şarkı çalmak. Kendinizi tanıtır mısınız sorusuna direk memleket söylenerek başlanır, kuralı bozmayayım. Bilecik doğumluyum. 32 yaşındayım. 1999 yılından bu yana radyonun çeşitli departmanlarında yer almış ve çalışmış şu an hala görevimi severek yapan biriyim.

Radyoculuk geçmişiniz nasıl?

İlk olarak radyo 11 radyo istasyonunda başladım. 1999 yılıydı. Ben o zaman sıkı bir grup vitamin hayranıydım. Radyo 11 stüdyosunun altında kaset ve cd satan bir mekan vardı. Sıklıkla oraya gider albüm alır farklı grupları incelerdim. Bir gün bu müzik evinin tabelasında Radyo 11 ismini de gördüm. Kendilerinden rica ettim stüdyoyu görmek için. İzin verdiler ve ilk defa bir radyo stüdyosuna büyük bir heyecanla o zaman girdim ve bir daha da çıkmadım.

İlgi alanlarınız neler?

İlgi alanım değişiyor sürekli. Bazen şiir yazarım bazen düz yazı. Rap müzikle ilgilenirim hatta production ve seslendirmelerini yaparım. Yani kısacası severek yaptığım her şey ilgi alanım.

Bilecik’te geçmişe kıyasla radyo dinleyicisi profili ve radyo dinleme oranları nasıl?

Daha önceki sohbetlerimizde de aynı şeyi söylemiştim. Aslın da radyo dinleyicisi hiç azalmadı hep varlar. Ama eskisi gibi aktif değiller ki şüphesiz bunun sebebi de program yapımcılarının az olması. Sürekliliği devam edem programların az olması ya da programlarda kalitenin düşmesidir. Tabii ki eskiden daha farklı bir jenerasyona hitap ediyorduk. Herkesin evinde bilgisayar yoktu, internet yoktu. Özel kanallar günümüzdeki kadar çok değildi. Her saat başı dizi yoktu. Ee böyle bir jenerasyon radyo dinleyicisi olarak bizlere daha çok şevk verirdi. Çok eğlenirdik programlarda.

Radyolarınızda devam eden programlar var mı?

Şu an devam edem programlar var. Yeni arkadaşlarımız ve yeni bir kadroyla güzel programlar yapılıyor. Ben de programcı arkadaşlara gerek fikir olarak gerek teknik olarak yardımcı olmaya çalışıyorum.

Radyo programcısı olmak için ne gibi özellikler gerekli?

Valla bu soru zor bir soru. Soruya başlıca cevaplar verebilirim o da çok klişe olur. Radyo programcısı olmak için bu işin okulunu okumak şart mı ya da benim gibi çekirdekten yetişen biri için radyoculuk her konuda yeterli olur mu? Aslında bunlar hep bu işi yapacak kişi de biter. 15 yıllık radyo hayatımda ne programcılar gördüm. Ortam da suskun konuşmayan içine kapanık ama stüdyoda mikrofon başında çok güzel programlara işlere imza atan. İşin özeti her şey sende başlar sende biter diyelim.

Dj olmak için başvuranlar oluyor mu?

Hemen hemen her gün başvuru alıyoruz. Ama radyo dediklerin de doğal olarak ilk olarak program yapmak geliyor çoğu insanın aklına. Biz radyocu çalışma arkadaşları alırken çok yönlü bakıyoruz. Reklam departmanı yani bir nevi pazarlama yanının iyi olması, ses tonu, diksiyon, biraz da vizyona dikkat ediyoruz. Reklam metin yazarı ya da reklam altyapı production işleri montaj seslendirme vs. gibi. Aslında radyo sadece şarkı çalmak değil, çok iş var çok.

Girişken ve yenilikçisiniz. Bunu kullandığınız projeler var mı?

Öncelikle güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Radyoda çalışmak aslında otomatik olarak girişken olmamızı da beraberinde getiriyor. Çünkü radyoda her alanda, programlarda çalan şarkılarda, reklamlarda hep güncel olmamız gerekiyor. Piyasayı sürekli takipte olmamız gerekiyor. Onun haricinde yazmış olduğum Bilecik Şiirleri serisini devam ettirmedim. Biraz daha mizahi ve gülelim eylenelim diye yapmış olduğumuz bir şeydi. Sanatsal bir durum söz konusu değil tabii ki ama rap müzikle ilgili önemli isimlerle düet durumu var. Sürpriz olsun o da.

Son söz olarak eklemek istedikleriniz nelerdir?

Ben son sözleri vedaları pek sevmem. Programlarda da genelde veda etmem. Bu güzel sohbet için sonsuz teşekkürler. Bilecik halkını ve memleketimi çok seviyorum. O yüzden veda yok. Çünkü çoğunuzun arabasında, evinde, işyerinde, radyo frekansın da hep kulaklarınızdayım.
Editör: TE Bilişim